Ege Postası
Geri

Soyer açıkladı: Umut Hareketi'nde son durum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Büyükşehir tarafından hayata geçirilen 'Umut hareketi'nde son durumu açıkladı.
Soyer açıkladı: Umut Hareketi'nde son durum
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Şubat 2023 Pazar 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kahramanmaraş merkezi meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremin ardından başlatılan yardım kampanyaları sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Umut Hareketi ve Bir kira bir yuva kampanyaları hakkında sosyal medya hesabından açıklama yağan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 11 Şubat günü 6 tır, 9 kamyon ile insani yardım malzemeleri Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Osmaniye ve Mersin illerine gönderildiğini duyurdu. 

Soyer'in açıllaması şu şekilde ;

''İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda depremin 6. günü itibariyle toplam 140 tır, 115 kamyon 3 uçak, 2 gemi ile 486 bin 500 battaniye, 7 bin 700 yorgan, 3 bin 700 yastık, 846 bin 801 parça giyim malzemesi, 17 bin 500 hijyen paketi, 8 bin 500 paket hijyenik ped, 22 bin gıda paketi, 31 bin 250 bebek bezi ve maması, 605 bin litre içme suyu, 850 adet çadır, 9 bin 250 soba ve ısıtıcı, 135 ton yakacak, 65 adet jeneratör ve tonlarca insani yardım malzemesi afet bölgesindeki tüm illere sevk edildi. Yardım faaliyetine ve bölgede hangi acil ihtiyaç malzemesi isteniyorsa onu gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz.''

BİR KİRA BİR YUVA İÇİN ÇAĞRI 

Öte yandan  Bir Kira Bir Yuva kampanyasının devam ettiğini duyuran Soyer, ''Türkiye'nin her bölgesinden başvurarak, depremzedeler için boş evinizi açabilir, kira desteğinde bulunabilirsiniz'' dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası