Ege Postası
Geri

Soyer'den 'İzmir Otogarı' kararına tepki: Hukuk bazen kent ayırt edebiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 yıldır İzmir Otogarı’nı işleten şirket ile devam eden hukuki süreçte, şirketin 7 yıl daha süre talebine onay verilmesi ve tahliyenin durdurulmasıyla ilgili yaptıkları itirazın reddedildiğini duyurdu. Soyer, İzmir Otogarı'na ilişkin karara sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Bu memlekette hukuk bazen yerini yadırgıyor, kent, iklim, insan ayırt edebiliyor" dedi. Öte yandan Soyer, "Tüm vatandaşlarımızı mağdur etmekten başka hiçbir işlevi olmayan bu konuda halen devam eden yargı sürecinin içindeyiz. Haklıyız, hakkımızı da alacağız" dedi.
Soyer'den 'İzmir Otogarı' kararına tepki: Hukuk bazen kent ayırt edebiliyor!
Haberler / Yerel Politika
15 Aralık 2023 Cuma 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Soyer, geçen aylarda yaptığı açıklamayla, İzmir Otogarı için yıkım tarihi vermişti. Soyer, İzmir Otogarı’nın 25 yıllık işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesinin 2023 yılı aralık ayında sona erdiğini ve sözleşme biter bitmez yıkım işlemlerinin yapılacağını ilan etmişti. Ancak otogarı işleten şirketin, sözleşmenin 7 yıl uzatılması talebiyle açtığı davada mahkeme tahliye işlemlerinin durdurulmasına yönelik karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı ise reddedildi.

Başkan Soyer, İzmirlilere seslenerek İzmir Otogarı kararına tepki gösterdi.

"HUKUK BAZEN KENT AYIRT EDEBİLİYOR"

25 yıldır işletme hakkını elinde bulunduran şirketin sözleşmesinin Aralık ayında biteceğinin müjdesini daha önceden verdiğini hatırlatan Soyer, "Sözleşme biter bitmez yeni otogar için çalışmalarımıza başlayacağımızı söylemiştim. Ama bu memlekette hukuk bazen yerini yadırgıyor, kent, iklim, insan ayırt edebiliyor" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

"BİZ DAVA AÇTIĞIMIZDA KARARA BAĞLANMASI SENELER SÜRÜYOR"

Mahkemenin tahliye işlemlerinin durdurulmasına yönelik hızlı bir ara karar verdiğini söyleyen Soyer, "Biz otogara işletmesiyle ilgili üzerine düşenleri yapmadığı için dava açtığımızda bunun karara bağlanması seneler sürüyor fakat ilgili şirket sözleşmenin 7 yıl uzatılması talebiyle dava açtığında karar hiç gecikmeden veriliyor" dedi.

"İTİRAZLARIMIZ REDDEDİLDİ"

Öte yandan Soyer, istinaf yoluna giderek itirazda bulunduklarını fakat itirazlarının reddedildiğine dikkat çekerek, "İzmirlileri, bu köhne otogara gelmek zorunda olan vatandaşlarımızı düşünen yok. Biz istinaf yoluna gittik ve itirazımızı yaptık. Ancak bugün itibariyle itirazımızın maalesef reddedildiğini öğrendik. Tüm İzmirlileri ve İzmir’e yolu düşen tüm vatandaşlarımızı mağdur etmekten başka hiçbir işlevi olmayan bu konuda halen devam eden yargı sürecinin içindeyiz. Haklıyız, hakkımızı da alacağız" dedi.

İşte o paylaşım:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası