Ege Postası
Geri

Soyer’den ‘Buca Cezaevi’ paylaşımı: Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Buca Cezaevi alanına ilişkin olarak "Bizim ve meslek odalarımızın itirazı üzerine açılan davanın görüldüğü İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti. Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı. Karanlık duvarların enkazından beton filizleri değil, Türkiye’nin en aydınlık parkı doğacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak" dedi.
Soyer’den ‘Buca Cezaevi’ paylaşımı: Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Kasım 2023 Çarşamba 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Buca Cezaevi alanına ilişkin İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın araziyi rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

"Bakanlığın yapmak istediği", "Bizim talep ettiğimiz" başlığıyla Buca cezaevine dair fotoğraflar paylaşan Başkan Soyer şunları söyledi:

"İktidar paydaşlarının hayallerini süsleyen rant planlarının hukukun ve yaşamın gerçekleriyle örtüşmediği bir kez daha ortaya çıktı.

Bizim ve meslek odalarımızın itirazı üzerine açılan davanın görüldüğü İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisinde betonlaşmanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti.

Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı.

Karanlık duvarların enkazından beton filizleri değil, Türkiye’nin en aydınlık parkı doğacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak"

İşte o paylaşım:

 

Buca Cezaevi alanı davasında flaş gelişme: İptal edildi
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası