Ege Postası
Geri

Soyer’den ‘hizmet’ vurgusu: ‘Vitrin projeler değil’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yenifoça’da İZSU tarafından açılan Musabey Kuyuları İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin açılışına katılım sağladı. Açılış töreninde konuşma yağan Başkan Soyer, “Bizim için belediyecilik, vitrin projeleriyle halkın gözünü boyamak olmamalıydı. Şehrimizin önceliği kaynaklarımızın toprağın altına gömülmesi gerektiği anlamına geliyorsa, bunu gözümüzü kırpmadan yaparız” dedi.
Soyer’den ‘hizmet’ vurgusu: ‘Vitrin projeler değil’
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Eylül 2023 Perşembe 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi(İZBB) İZSU Genel Müdürlüğü’nün "Cumhuriyetin 100. Yılında İZSU'dan 100 Proje" başlıklı tanıtım toplantısında kamuoyuna duyurduğu yatırımlardan biri olan Foça ve Yenifoça’nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için inşa edilen Foça Musabey İçmesuyu Arıtma Tesisi açıldı. 140 milyon liralık yatırımla yılda 11 milyon metreküp su arıtma kapasitesine sahip tesis İzmir’in çevre yerleşimlerine kurulan ilk konvansiyonel içme suyu arıtma tesisi olma özelliği taşıyor.

Tesisin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

“İZMİR’İN GELECEĞİNE MİRAS”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Haziran 2020’de temelini atmıştık. Bugün açmak nasip oldu. Gelecek ay 29 Ekim’de cumhuriyetimiz 100’ncü yaşını dolduruyor. Cumhuriyetimize layık olmak için farklı alanlarda önemli adımlar attık, bundan sonra da attmaya devam edeceğiz. Nisan ayında cumhuriyetimizin 100’ncü yılında İZSU’dan 100 proje başlığıyla duyurduğumuz yatırımlar hep bu adımlardandı. Bu 100 hizmetimiz İzmir’in geleceğine miras kalıcak. Bugün Foça’da da arıtma tesisini hep birlikte hizmete açıyoruz” dedi.

“VİTRİN PROJELERLE DEĞİL”

Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dört yıldır görevimin başındayım. Bu süreçte vatandaşlarımızın taleplerine hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık; sizin taleplerinizi her zaman kılavuz edindik. Dört buçuk yıl önce göreve geldiğimizde, sizlerin belediyemizden en büyük talebi altyapı sorunlarının çözülmesiydi. Biz bu sorunları ayrıntılı bir şekilde mercek altına aldık ve tüm eksiklikleri gidermek için altyapı yatırımlarımıza birinci önceliği verdik. Bu kararlılıkla, tüm İzmirlilerin güvenli yaşam hakkı için son dört yılda İzmir’in gelmiş geçmiş en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Çünkü bizim için belediyecilik vitrin projeleriyle halkımızın gözünü boyamak olamaz. Şayet şehrimizin önceliği, kaynaklarımızın toprağın altına gömülmesi gerektiği anlamına geliyorsa bunu gözümüzü kırpmadan yaparız. Bugüne kadar böyle yaptık, bundan sonra da bu hedefimizden ayrılmayacağız. İzmir’in günümüze kadar bekletilmiş tüm altyapı sorunlarını teker teker çözeceğiz" dedi.

"İZMİR'İN EŞSİZ DOĞASINI KORUMAK İÇİN..."

Soyer, "Her biri kritik öneme sahip altyapı projelerimizle İzmirliler için yerin altında nesiller boyu hizmet verecek bir yaşam destek sistemi kuruyoruz. Son dört yılda Körfez’e açılan 260 kilometrelik yağmur suyu hattını tamamladık. 2023’te ise yaklaşık 7 milyar liralık dev bir yatırımla 230 kilometre yağmur suyu hattı daha yapıyoruz. Peki, bunları neden yapıyoruz? Körfezimiz dışarıdan seyredilen bir manzaradan ibaret olmasın, yeniden içinde yüzülebilen bir yaşam kaynağı olsun diye... Şiddetli yağışlarda taşkın olayları yaşanmasın, vatandaşlarımızın can güvenliği korunsun diye. İzmir’in eşsiz doğasını korumak için, kentin dört bir yanında son teknolojiyle donatılmış atık su arıtma tesisleri inşa ediyoruz. 2019 yılından bu yana 3 adet atıksu ve 4 adet paket atık su arıtma tesisini hizmete aldık. Şu anda faaliyette olan 2 büyük arıtma tesisimizin de kapasitesini artırıyoruz. Bu hizmetlerimizin toplam yatırım tutarı 460 milyon lira. 4 milyar 900 milyon lira harcayarak kentimizin altyapı ağına 1.200 kilometrelik kanalizasyon şebekesi daha kazandırdık. İzmir’in her bir noktasına kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sağlama hedefimiz doğrultusunda, son dört yılda 4 milyar liralık yatırımla 2 bin 500 kilometre içme suyu şebekesi inşa ettik" diye konuştu.

"TÜM BUNLARI ANLATMAK ÇOK ZOR"

Toprağın altına ördükleri kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin İzmir’den Ankara’ya üç kere gidip gelecek kadar uzun bir ağ olduğunu belirten Soyer, “Biliyorum ki ‘Dört yıl geçti, gözle görülür bir hizmet yok’ diyenlere tüm bunları anlatmak çok zor. Fakat biz bu yoldan dönecek değiliz. Kaynaklarımızı İzmir’in gerçek ihtiyaçlarına, yani altyapı hizmetlerine harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Çünkü bizim tüm İzmirlilere güvenli şehir sözümüz var” dedi.

GÜRBÜZ'DEN SOYER'E TEŞEKKÜR

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ise alt ve üst yapı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek aldıklarını ifade ederek, "Foça altyapı ve üst yapıyla alakalı büyüklerimizden çok büyük destekler aldı. Bir şeyler yaparken çok zor şartlar altında yapılıyor. Artan maliyetler söz konusu. Şu anki pozisyonu Foça'nın evlerine gelen su yüzde 65 kayıp oluyor. 35 yıllık asbestli borular vardı, insanlar duş bile alamıyordu. Tunç Başkanımıza gittiğimizde ‘hemen projelendir ve getir’ dedi. 3 ay önce ihaleye çıkıldı ve 68 milyon TL'ye ihale yapıldı. Bugün Foça'da su sorunu yok. İlçemizdeki vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamıyor. 10 kilometrelik hat elle açıldı. Yama bile yapılmadı yollarımıza. Biz Foçalılar olarak Tunç başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Ellerinize emeğine sağlık, ayağınıza taş değmesin” dedi.

İLÇEDE YAPILAN VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

2019 yılından bu yana İZSU Genel Müdürlüğü Foça’ya 240 milyon liralık yatırım yaptı. Gerenköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi hizmete alındı. Günde 2 bin 600 metreküp evsel atık suyu arıtan tesis, bölgedeki 16 bin kişiye hizmet veriyor. Foça’da eskiyen ve kaçaklara neden olan tüm iletim hatları ile su şebekeleri yenilenerek arızaların ve su kayıp kaçaklarının önüne geçildi. Yaklaşık 100 kilometreyi bulan imalat çalışmaları sayesinde Foça’da 2050 yılına kadar içme suyu sorunu yaşanmayacağı öngörülüyor. 

12 KİLOMETRELİK YENİ İÇME SUYU HATTI İNŞA EDİLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Bağarası’nın uzun yıllar devam eden kanalizasyon problemini 170 milyon liralık yatırımla çözüme kavuşturdu. Büyükşehir, bölgeye hizmet verecek 30 kilometrelik atık su ve 5 kilometrelik yağmursuyu hattı projesi ile tüm evsel atık sularını Gerenköy Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletmeyi hedefliyor. Yine Foça’nın Mustafa Kemal Atatürk Mahallesinde de 25 milyon lira yatırım bedeliyle 7,5 kilometrelik yeni atık su hattı imal edilecek. Musabey İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden Yenifoça mahallesine sağlıklı su ulaştırabilmek için 12 kilometrelik yeni içme suyu hattı, 53 milyon liralık yatırımla inşa ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası