Ege Postası
Geri

Stuttgart21 için DB ve partnerleri bir araya geliyor

Alman Demir Yolları (DB), Stuttgart 21 Projesi'nin partnerlerini temmuz ayının sonunda toplantıya davet etti. Tartışmaların gölgesinde devam eden asrın projesi Stuttgart 21 için DB adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Sorumlu Volker Kefer ve...
Stuttgart21 için DB ve partnerleri bir araya geliyor
Haberler / Genel
22 Haziran 2013 Cumartesi 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Demir Yolları (DB), Stuttgart 21 Projesi'nin partnerlerini temmuz ayının sonunda toplantıya davet etti. Tartışmaların gölgesinde devam eden asrın projesi Stuttgart 21 için DB adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik Sorumlu Volker Kefer ve Baden-Württemberg hükümeti adına Eyalet Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann, Stuttgart Belediye Başkanı Fritz Kuhn ve diğer proje ortakları 20 -24 Temmuz arasında yeniden bir araya geliyor.

Eyalet Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann,DB'yi ortaklarına karşı yeterli bilgi vermediği için eleştirip samimiyetsizlikle itham ederken, Stuttgart 21 Proje Sözcüsü Wolfgang Dietrich de “Biz gereken desteği hissetmiyoruz.” diyerek Hermann'a göndermede bulundu. Bakan Hermann, projenin maliyet artışında yaşanan eksiklerden dolayı dava açabileceklerini ifade ederken, Ditrich ise böyle bir davanın süreci uzatıp maliyet artışlarına neden olabileceği uyarısında bulundu. Stuttgart 21 Projesi kapsamında karşılıklı suçlamalar devam ederken inşaatta tüm protesto gösterilerine rağmen devam ediyor.

Öte yandan Stuttgart 21'de tedarikçi firmalardan olan Avusturya'nın ikinci büyük inşaat şirketi Alpine'nin, iflasın eşiğinde olduğu iddia ediliyor. Stuttgart 21 Projesi dahilinde Baden-Württemberg Eyaleti'nde tünel inşaatları yapan ve eyalette iki büyük projesi olan Alpine'nin, Viyana'da iflas başvurusu yaptığı ve devam ettirdiği Karlsruhe metro hatları inşaatı için Karlsruhe Belediyesi'nin yeni bir şirket arayışına girdiği de iddialar arasında yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası