Ege Postası
Geri

Suç örgütü, taraftarlar arasına sızıp gençleri şiddet olaylarında kullanmış

Eskişehir'de geçtiğimiz yıl polis operasyonuyla çökertilen 51 kişilik çıkar amaçlı silahlı organize suç örgütünün iddianamesi hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, suç örgütünün faaliyet alanları arasında spor...
Suç örgütü, taraftarlar arasına sızıp gençleri şiddet olaylarında kullanmış
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir'de geçtiğimiz yıl polis operasyonuyla çökertilen 51 kişilik çıkar amaçlı silahlı organize suç örgütünün iddianamesi hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, suç örgütünün faaliyet alanları arasında spor faaliyetleri ve taraftar grupları olduğu anlatılıyor. Buna göre, suç örgütünün spor faaliyetleri ve taraftar gruplarının arasına sızarak, taraftarları amaçları doğrultusunda kullandıkları belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak suç örgütünün Eskişehirspor taraftar gruplarından Nefer grubunun arasına girerek, grubu yönlendirdiği, özellikle genç taraftarlara baskı, şiddet, cebir, darp, kasten yaralama suçlarını işlettiklerinin tespit edildiği kaydediliyor.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan ve eylemlerinde Eskişehirspor taraftar grubu Nefer’i kullanarak kentteki birçok işadamını haraca bağlayan ve silahlı eylemlere karışan suç örgütünün iddianamesi tamamlandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ve 51 kişinin gözaltına alındığı 'Silahlı, çıkar amaçlı suç örgütü soruşturması’ ile ilgili iddianame, ‘Organize Suç Örgütü’ kapsamına girdiği gerekçesiyle yeni yasa kapsamında kente yakın olan Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu Bursa’ya gönderildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame konuyla ilgili Bursa Cumhuriyet savcısının onayının ardından Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 51 sanık, önümüzdeki günlerde, 'Organize suç örgütü kurmak, adam öldürmeye tam teşebbüs, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, yaralama, tehdit, kurşunlama' suçlarından hakim karşısına çıkacak. Eskişehir'deki eğlence merkezlerinin sahiplerini haraca bağlayan şüpheliler arasında eğlence merkezi ve güvenlik şirketi sahibi, bir Eskişehirspor Taraftar Derneği Başkanı ve eski Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı ile futbolcu Batuhan Karadeniz'e trafikte silah çeken bir kişi de yer alıyor.

GENÇ TARAFTARLARI ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANMIŞLAR

İddianamede, suç örgütünün taraftar gruplarıyla ilişkisi, bunları hangi olaylarda nasıl kullandıkları anlatılıyor. Örgütün Eskişehir ve çevre illerde alacak tahsilatı, korumacılık ve sportif faaliyetler olmak üzere 3 farklı alanda suç örgütünü yönettiği belirtildi. İddianamede, özellikle örgütün spor alanlarına el attığı ve bazı taraftar gruplarını şiddet olaylarında kullandığı vurgulanıyor.

Eskişehir'de, ‘Nefer’ taraftar grubunu yönlendirmede yoğun olarak faal olduğunun belirtildiği iddianamede, şöyle deniliyor: "Örgütün, Eskişehirspor taraftar gruplarından 'Nefer' grubuna sızdığı, 'Nefer' grubunu yönlendirdikleri, özellikle 'Nefer' grubu üyesi gençleri, suç örgütünün amaçları doğrultusunda kullandıkları, baskı, cebir, şiddet, darp, kasten yaralama suçlarını işlettikleri tespit edilmiştir."

CEZALANDIRACAKLARI KİŞİLERİ EĞLENCE MERKEZİNİN GÜVENLİK ODASINDA DÖVMÜŞLER

Suç örgütünün savcının izni doğrultusunda, planlı ve projeli şekilde iki yıl boyunca teknik ve fiziki olarak takip edilerek kayıt altına alındığının vurgulandığı iddianamede, örgütün planlarını kentteki eğlence merkezlerinde yaptığı ve cezalandıracakları kişileri de yine bu eğlence merkezlerinde darp ettikleri kaydediliyor. İddianamede konuya ilişkin şu ifadelere yer veriliyor: “Örgüt üyeleri çalışmalarını planlı ve sistematik olarak hayata geçiriyor. Örgüt üyeleri, olaylar öncesinde ve sonrasında, örgütün lideri olan A.T.’nin güvenliğini sağladığı, ... eğlence merkezinde buluştukları ve cezalandıracakları bazı şahısları buraya getirerek, buranın güvenlik odasında darp ettikleri, ... kafe ve eğlence merkezlerini mesken olarak tuttukları belirlenmiştir.”

ÖRGÜT ÜYELERİNİN HEPSİ AYNI MAHALLEDEN ARKADAŞ VE EĞİTİM SEVİYELERİ DÜŞÜK

İddianamede, suç örgütü üyelerinin aynı mahalle ve sokak içerisinde ikamet ettikleri, bundan dolayı çocukluktan bu yana beraberliklerinin bulunduğu anlatılıyor. Suç örgütü üyelerinin eğitim seviyesinin düşük olduğu, geçmişten bu yana sürekli birlikte suç işledikleri, birçoğunun belirli bir işinin bulunmadığının ifade ediliyor. İddianamede, şahısların geçimlerini kanunsuz yollarla elde ettikleri paralarla sağladıkları, elde ettikleri kara parayı aklamak için ise ev, iş yeri ve araba aldıkları, birbirleriyle aralarında geliştirdikleri şifre yöntemi ile haberleştikleri belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası