Ege Postası
Geri

Sulama kanalları 385 can alınca çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı

Güneydoğu Anadolu'da toprağa hayat veren sulama kanalları son 5 yılda 385 can aldı. Bölgedeki sulama kanallarındaki boğulmaların önüne geçmek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kanala Değil Havuza isimli bir projeyi hayata geçirdi. 11...
Sulama kanalları 385 can alınca çocuklara yüzme eğitimi verilmeye başlandı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güneydoğu Anadolu'da toprağa hayat veren sulama kanalları son 5 yılda 385 can aldı. Bölgedeki sulama kanallarındaki boğulmaların önüne geçmek için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kanala Değil Havuza isimli bir projeyi hayata geçirdi. 11 bin öğrenciye eğitim verilen proje kapsamında bin 300 öğrenciye de ücretsiz yüzme kursu verilecek. Proje için 400’ü polis, 55’i jandarma olmak üzere 455 kişi eğitildi.

    GAP projesi kapsamında yapılan sulama kanalları toprağa hayat verirken can almaya da devam ediyor. Boğulma vakalarının başını ise Şanlıurfa çekiyor. Sadece 2012 yılında kanallarda boğularak can verenlerin sayısının 67’ye ulaştığı belirtiliyor. Her geçen yıl kanalda boğulanların sayısının artması üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplu Destekli Polislik Şubesi kapsamlı bir proje hazırladı. Kanala Değil Havuza projesi ile polis kanalda boğulmaları minimize edecek.

    Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve belediye ile işbirliği yapan Toplum Destekli Polis, merkez ve ilçelerde 117 okulda 11 bin 586 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verdi. Okullarda verilen yüzme eğitiminin yanı sıra 4 ay içerisinde merkezde bin, Birecik’te ise 300 olmak üzere bin 300 öğrenciye uygulamalı yüzme kursu verileceği öğrenildi.

    Kahvehane ve toplu mekanları ziyaret ederek boğulmalara karşı uyarıda bulunan polis, yaklaşık bin kişi ile temasa geçtiği belirtiliyor. 10 ay yürütülecek projenin 4 aylık hazırlık aşamasını tamamlayan polis, önümüzdeki 4 ay uygulamaya ağırlık verecek. Bütün uyarı ve tedbirlere rağmen ihlalde bulunan vatandaşa ise 182 liralık cezai işlem uygulanacak. Bilinçsizlik, tedbirsizlik ve imkansızlıktan kaynaklanan sebeplerden yaşanan boğulma olaylarının önüne geçmeyi hedefleyen proje kapsamında bilinçlendirme, cezai tedbir, alternatif serinleme imkanlarının oluşturulması ve fiziki tedbir olmak üzere 4 ana faaliyet üzerinde yoğunlaşacak.

    Projenin uygulama safhası öncesi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında konuyla ilgili kamuoyuna bilgi verildi. Boğulma vakalarının artışına dikkat çeken Vali Güvenç, "İnşallah bu yaz ölümleri yaşamayız veya en aza indiririz. Bana gelen en son raporda 5 yılda 6 ilde kayıp ettiğimiz insan sayısı 383. Bu korkunç bir istatistik. Bu canlar boşu boşuna yok oluyor. Maalesef en çok can kaybının oldu kent ise Şanlıurfa. Bizde bunun için önemli tedbirler alıyoruz.” dedi.

    İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, sulama birlikleri başkanları, Toplum Destekli Polislik Şube polisleri katıldığı bilgilendirme toplantısında konuya dikkat çekilmesi için Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde bulunan DSİ'ye ait sulama kanalında tatbikat yapıldı. Tatbikat senaryosuna göre; kanalda balık tutmaya çalışan bir kişinin suya düşmesi temsili olarak canlandırıldı. Kanala düşen kişiyi görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisleri geldi. Ekiplerin seferber olduğu tatbikatta, su yüzeyinde güçlükle duran kişiye önce halatla can simidi atıldı, ardından dalgıç polisler suya atladı. Kısa süren kurtarmanın ardından boğulma tehlikesi geçiren kişi olay yerinde hazır bekletilen ambulansla hastaneye götürüldü.

    Gerçeği aratmayan tatbikat vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası