Ege Postası
Geri

Sultanbeyli’de Mursi’ye destek eylemi

Sultanbeyli’de bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, Mısır’daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek vererek askeri darbeyi kınadı.Cuma...
Sultanbeyli’de Mursi’ye destek eylemi
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sultanbeyli’de bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi, Mısır’daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek vererek askeri darbeyi kınadı.

Cuma namazının ardından çeşitli STK üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek olmak, darbeyi protesto etmek ve katliamı kınamak için Merkez Camii önünde toplandı. Gıyabi cenaze namazının ardından Sultanbeyli İHH gönüllüleri sözcüsü Ömer Faruk Gerçek, Sultanbeyli’deki STK’lar adına adına hızırlanan ortak basın bildirisini okudu. Ramazan ayında bile Müslüman ülkelerinde kan ve gözyaşının eksik olmadığını dile getiren Gerçek, “Mısır halkının iradesini hiçe sayan darbeci zihniyet, gerçek kimliklerine bürünerek, askeri müdahaleye boyun eğmeyen milyonlarca Müslüman Kardeşler mensubuna karşı, darbe yanlılarının meydanlara inmesi çağrısıyla, ülkeyi bir iç savaşa sürüklemeye yeltenmiştir. Bu girişime halktan ciddi bir destek gelmemesi üzerine, direnişi kırmak için, sadece iradelerinin yok sayılması, inandıkları değerlere saygı gösterilmemesi sebebiyle direnen, bekleyen Mısır halkının üzerine ateş açan Firavun’un çağdaş temsilcileri, yüzlerce kardeşimizi katletti. Tüm bu zulümlere rağmen takdir edilen bir duruş sergileyen Mısır’lı kardeşlerimiz, darbeye karşı onurlu bir direniş göstermiş, bütün liderleri gözaltına alınsa, hapishaneler doldurulsa dahi, bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ispatlamışlardır. Mısır’da Yapılanlara sessiz kalmak kişiye utanç olarak yeter. Bir takım kavramsal analizlerle, pasif ve tarafsız kalmak için Allah’tan korkmak gerekir. Bu sebeple bizler Sultanbeyli STK’ları ve halkı olarak, direnen Mısırlı kardeşlerimizin yanındayız.” dedi.

Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ve Mısır bayrakları taşıyan kalabalı,k zaman zaman ‘Dik dur eğilme, Türkiye seninle’, ‘Paşaların tankı yıldıramaz halkı’, ‘Mursiciler burada, darbeciler nerede’ şeklinde slogan attı. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası