Ege Postası
Geri

Sultanbeyli’de icra direnişi sürüyor

Sultanbeyli’de, icra yoluyla satılan evlerini vermek istemeyen ailenin direnişi sürüyor. Beş günden bu yana kendilerini kilitledikleri evden çıkmayan Hanım Kavaklıoğlu ve dört çocuğu, benzin bidonları ve mutfak tüpleri ile eve zorla girilmesinin...
Sultanbeyli’de icra direnişi sürüyor
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 14:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sultanbeyli’de, icra yoluyla satılan evlerini vermek istemeyen ailenin direnişi sürüyor. Beş günden bu yana kendilerini kilitledikleri evden çıkmayan Hanım Kavaklıoğlu ve dört çocuğu, benzin bidonları ve mutfak tüpleri ile eve zorla girilmesinin önüne geçmeye çalışıyor. Dışarıya çıkamadıkları için okula gidemeyen çocuklar ise üzüldüklerini, ancak evlerini vermemek için direnişe devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çocukları ile birlikte 5 günden bu yana icra yoluyla evini kaybetme korkusuyla dışarıya çıkamayan Hanım Kavaklıoğlu, dolandırıldıklarını iddia ederek savcıların dikkatini çekene kadar eylemini sürdüreceklerini belirtti. En büyük sorunlarının çocuklarının okula gidememeleri olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, çocuklarının sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerinin zaman zaman gelerek kendilerini ziyaret ettiğini kaydetti. Çocukları ile birlikte hapis hayatı yaşadıklarını kaydeden Kavaklıoğlu, evlerini vermemek amacıyla eylem yaptıklarını ve sorun çözülene kadar da sürdüreceklerini söyledi. Hiçbir annenin çocukları ile birlikte ölmek istemeyeceğini söyleyen Kavaklıoğlu, evlerine zorla girilmek istenmesi halinde ise benzin bidonlarını ve mutfak tüplerini ateşleyeceği tehdidinde bulundu.

Ailenin 11 yaşındaki ilköğretim 5. sınıf öğrencisi Ahmet Kavaklıoğlu da, "Hem dışarıya çıkamıyorum, hem de okula gidemiyorum. Bu süre içinde derslerimden geri kaldım, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi göremedim ve içeride tıkılıp kaldım. Dışarıya çıkıp rahatça oynamak isterim ama kalbimin de rahat olmasını istiyorum. İcra memurları gelecek diye korktuğum için dışarıya çıkamıyorum. Evin benzin bidonları ve tüplerle dolu olması beni korkutmuyor. Bu tüpler bizim için çocuk oyuncağı, burada icra memurları gelip evimizi alacak diye her gün ölüyoruz. Anneme sonuna kadar destek vereceğim, yetkililer sesimizi duyup sorunumuzu çözene kadar evden çıkmayacağım." diye konuştu.

Bu arada, Kavaklıoğlu ailesine destek için gelen komşular ve akrabaları da evin bahçesindeki bekleyişlerini sürdürüyor. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan komşuları, Kavaklıoğlu ailesinin evlerinin dolandırıcılık yöntemiyle evlerinin elinden alınmak istendiğini bu nedenle de aileye destek için geldiklerini söyledi.

Sultanbeyli’de, icra yoluyla evi satılan aile geçtiğimiz pazartesi günü önce, memurlara direnmek için kendilerini eve kilitlemiş, polis eşliğinde gelen icra memurlarını benzin dolu bidonları ve mutfak tüpünü ateşe vereceklerini söyleyerek uzaklaştırmışlardı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası