Ege Postası
Geri

Suriye'nin komşuları Cenevre'de bir araya geldi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere komşu ülkelerin bakanlarını bir araya getirdi.Cenevre'deki BM merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı...
Suriye'nin komşuları Cenevre'de bir araya geldi
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriyeli mültecilerin durumunu görüşmek üzere komşu ülkelerin bakanlarını bir araya getirdi.

Cenevre'deki BM merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil ediyor. BMMYK Başkanı Antonio Guterres'in ev sahipliğindeki toplantıya Lübnan Sosyal İşler Bakanı Vail ebu Fur, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari katılıyor.

Sayıları 2 milyonu geçen Suriyeli mülteciler özellikle komşu ülkeler olan Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak için her geçen daha düşündürücü bir durum alıyor. Konunun uluslararası muhatabı konumunda olan Mülteciler Yüksek Komiserliği iç savaşın başlamasından bu yana Birleşmiş Milletler kanalı ile her geçen gün artan dramı tüm dünyaya anlatmaya çalışıyor. BMMYK Komiseri Antonio Guterres toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Yakın tarihte görülmemiş yer değiştirme, Suriye halkının maruz kaldığı yüz kızartıcı insani bir durumdur." yorumunda bulundu. Guterres ayrıca tek tesellilerin komşu ülkelerin bu insanlık dramına karşı mültecileri kabul etmeleri olduğunu ekledi.

Toplantı sonrası ortak bir basın açıklamasında bulunacak olan dört bakanın mülteci sorunu üzerine ortak bir deklarasyon yayınlaması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası