Ege Postası
Geri

Rusya: Suriye’nin kimyasal tesislerini Batı kurdu, sorumluluk kabul etmeyiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin kimyasal tesislerinin temelinin 1970 ve 1980’li yıllarda Batılı ülkeler tarafından sağlanan desteklerle kurulduğunu vurguladı. Bakanlık, Rusya’nın Suriye’de bulunan kimyasal silahlarla ilgili herhangi...
Rusya: Suriye’nin kimyasal tesislerini Batı kurdu, sorumluluk kabul etmeyiz
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin kimyasal tesislerinin temelinin 1970 ve 1980’li yıllarda Batılı ülkeler tarafından sağlanan desteklerle kurulduğunu vurguladı. Bakanlık, Rusya’nın Suriye’de bulunan kimyasal silahlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu olmadığını açıkladı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye’de kimyasal silah bulunmasından Sovyetler Birliği’nin halefi olarak Rusya’nın sorumlu olduğunu, güvenliğinin sağlanmasının da Rusya’ya ait olduğunu iddia etmişti.

Sikorski’ye cevap veren Rus Dışişleri Bakanlığı, “İddialar gerçeklerden uzak. Suriye’nin kimyasal temellerinin atıldığı 1970 ve 1980’li yıllarda teknoloji, çift amaçlı kimyasal hammadde temininde Sovyetler Birliği’nden daha çok Batılı ülkelerin yardımı söz konusu.” savunmasında bulundu.

Kimyasal silahların güvenliğinin sağlanmasında sorumluluğun Suriye hükümetine ait olduğunu, başka hiçbir kimsenin de bu sorumluluğu üstlenemeyeceğine değinen bakanlık, “İçerden ve dışardan farklı güçler, görevin yerine getirilmesine engel olmamalı. Sürece dahil olunmamalı. Suriye’de tarafların kimyasal silah kullanımının kabul edilemez olduğunu anlamaları gerekir.” uyarısını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası