Ege Postası
Geri

Suriye o teklifi kabul etti

Moskova'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim açıklama yaptı.
Suriye o teklifi kabul etti
Haberler / Dünya
10 Eylül 2013 Salı 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, ülkesinin Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası denetime açma teklifini kabul ettiğini açıkladı. Haberi Rus haber ajansı Interfax duyurdu.

RT'nin Interfax'tan aktardığına göre Muallim, yaptığı açıklamada, "Dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir dizi faydalı müzakerede bulunduj ve kendisi kimyasal silahlarla ilgili bir girişim sundu. Akşam saatlerinde Rusya'nın bu girişimini kabul ettik" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, anlaşmanın "Amerikan saldırganlığının dengesini bozmak" için tasarlandığını da sözlerine ekledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise bu gelişme üzerine bir açıklama yaparak, kimyasal silahların teslimiyle ilgili teklifin samimiyetini ispatlama sorumluluğunun Rusya ve Suriye üzerinde olduğunu belirtti.

Teklifle ilgili yanıtlanması gereken ciddi sorular olduğunu vurgulayan Cameron, Suriye'nin kimyasal saldırısına yanıt verme sürecinin sonsuza kadar uzatılamayacağını ifade etti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü de kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi fikrinin geçtiğimiz hafta G20 zirvesi sırasında Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasında görüşüldüğünü açıkladı.(GERCEKGÜNDEM)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası