Ege Postası
Geri

Suriyeli muhaliflere silah için yeşil ışık

AB'nin Suriyeli muhaliflere yönelik silah ambargosu, silahlandırma yönünde tavır alan İngiltere ve Fransa'nın kararlı tutumu sonucu 1 Haziran itibariyle kaldırıldı.
Suriyeli muhaliflere silah için yeşil ışık
Haberler / Dünya
28 Mayıs 2013 Salı 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BRÜKSEL - AB dışişleri bakanları, Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu kaldırdı.

AB üyelerinin çoğunluğu 31 Mayıs'ta süresi dolan Suriye'ye silah ambargosunu, muhalifler için hafifleterek uzatma taraftarı olsa da İngiltere ve Fransa'yı ikna edemediler.

Muhaliflerin silahlandırılmasından yana tavır alan Londra ve Paris'in kararlı tutumuyla ambargo 1 Haziran itibariyle kalkarken, üye ülkeler ağustos ayına kadar silah göndermeme taahhüdünde bulundu.

AB dışişleri bakanları, Suriye'ye silah sevkiyatının sadece 'sivillerin korunması' amacıyla Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu'na yapılmasında, silahların yanlış ellere geçme ihtimaline karşı gereken tedbirlerin alınmasında ve silah satışı lisanslarının tek tek çıkarılmasında uzlaştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, kararı 1 Ağustos'tan önce gözden geçireceklerini söyledi.

AB İKİYE BÖLÜNDÜ
AB dışişleri bakanları, 31 Mayıs'ta süresi dolacak olan ambargonun geleceğiyle ilgili fikir ayrılığına düştü.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, muhaliflerin silahlandırılması için ambargonun kalkmasından yana tavır alan İngiltere ve Fransa'yı suçladı. Spindelegger, görüşmelere ara verildiği sırada basına yaptığı açıklamada, "Uzun müzakerelerin ardından İngiltere ve Fransa'yla uzlaşmak mümkün olmadığı için üzüntü duyuyorum" dedi.

Suriye'de durumu daha da kötüleştireceği gerekçesiyle ambargonun kalkmasına şiddetle karşı çıkan Spindelegger, uzlaşılamaması halinde gelecek aydan itibaren isteyen ülkelerin Esed rejimine ya da muhaliflere silah sağlayabileceğini belirtti.(NTVMSNBC)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası