Ege Postası
Geri

Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Türkiye'ye gidiyor

Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Prens Mut'ib bin Abdullah bin Abdülaziz yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gidecek.Prens Mut'ib, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan tarafından...
Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Türkiye'ye gidiyor
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı Prens Mut'ib bin Abdullah bin Abdülaziz yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gidecek.

Prens Mut'ib, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilecek, üst düzey yetkililerle görüşecek. Görüşmelerde iki dost ülke ikili ilişkileri ve ortak ilgi alanına giren bölgesel konularda yaşanan gelişmeler ele alınacak.

Görüşmeler sırasında ayrıca Suudi Arabistan Milli Muhafız Bakanı yetkililere ve Türk halkına Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Selman bin Abdülaziz'in selamlarını iletecek.

Prens Mut'ib Türkiye ziyareti öncesi Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'ya yaptığı açıklamada Suudi Arabistan bölgesel ve uluslararası sorumluluk çerçevesinde, iki ülke arasında artan seçkin ilişkiler ışığında dost ülke Türkiye ile tarihi bağlar ile bağlı olduğunu söyledi.

Suudi Milli Muhafız Bakanı sözlerine şöyle devam etti: "İki dost ülke siyasi, iktisadi, askeri ve güvenlik ilişkileri düzeyinde önemli gelişmelere tanık oldu. Türkiye'nin Suudi Arabistan'da gelişimsel ve hizmet alanında bir takım projelerin uygulanmasında katkıda bulunması buna ek olarak iki dost ülke arasındaki ekonomik ve yatırım projelerinde verimli işbirliği sonucunda karşılıklı ticaret hacmi ile teyit ediliyor." dedi.

Bakan Mut'ib açıklamasında Türk ve Suudi halkının çıkarlarına hizmet eden ve bölgede barış, istikrar ve güvenin desteklenmesi için Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyeti ile daha fazla ikili işbirliği arayışında olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası