Ege Postası
Geri

"Polis toplumsal huzuru sağlamak için ne gerekiyorsa yapar"

ABD’nin başkenti Washington’da polis olarak görev yapan Hakan Hüseyin Karaali, Amerika’da polisin güvenliğinin öncelikleri olduğunu söyledi. Polisin toplumsal huzuru sağlaması için ayakta kalması gerektiğini ve bunun için ne gerekiyorsa...
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’nin başkenti Washington’da polis olarak görev yapan Hakan Hüseyin Karaali, Amerika’da polisin güvenliğinin öncelikleri olduğunu söyledi. Polisin toplumsal huzuru sağlaması için ayakta kalması gerektiğini ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağını vurgulayan Karaali, "Amerika’da her şeyden önce benim yani polisin güvenliği gelir. Ben ayakta değilsem sana nasıl yardım edebilirim'" ifadelerini kullandı.

Karaali, Washington DC'deki polis akademisini bitiren ve şehirde görev yapan tek Türk polisi. Türkiye’deki yaşanan gündemi yakından takip eden Karaali, Gezi Parkı eylemlerinde polisin hazırlıksız yakalandığını düşünüyor.

ABD’de polisin yetkileri ve görev tanımı hakkında Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Karaali, “ABD’de polisin bir iş tanımı var. Toplumsal huzuru sağlamak ve bunun için ne gerekiyorsa yapmak. Bize öğretilen şey: Ayaklanmayı bastırmak için ne gerekiyorsa yapacaksın." dedi.

ATEŞ ETME HAKKI

Kimin haklı veya haksız olduğunu düşünmenin polislerin işi olamayacağını belirten Karaali, “Ben polisim. Benim işim kimin haklı veya haksız olduğunu düşünmek değil ayaklanmayı bastırmak. Bunun için her türlü hakka sahibim. Benim veya vatandaşın canına kastedecek bir durum varsa bunu bekleyemem. Gerekirse ateş etme hakkım var.” şeklinde konuştu.

ABD’de polise verilen ateş etme hakkına da değinen Karaali, “Amerika’da belli bir mesafeye yaklaşan, ölüme veya ciddi yaralanmaya sebep olabilecek tehdit oluşan kişilere polisin direkt ateş etme hakkı var. Saldırgan hayatını kaybetse de bu şekilde kendini korumak için ateş eden polisi sorgulanmaz.” diye konuştu.

GAZ BOMBASI VE BİBER GAZI

Karaali ABD’de iki çeşit gaz bombası ve biber gazını gerektiğinde kullanmaktan çekinmediklerini ifade etti. Bunların kullanımına grubun başındaki polis teğmeninin karar verdiğini belirten Karaali, gaz bombası ve biber gazı kullanılması yönündeki eleştirilere ise soruyla karşılık verdi. Karaali, “Peki alternatifiniz nedi? Polis ne yapaca? Ayaklanmayı nasıl engelleyeceği? Yarın, öbür gün sizin canınız ve malınız tehlikede olsa polisin ne yapmasını istersiniz'” ifadelerini kullandı.

KELEPÇELENEN BİRİNE VURMANIN CEZASI

Karaali, ABD’de polisin kelepçelenmiş kişilere vurmasının büyük cezası olduğunu kaydetti. Bu durumdaki kişilere kesinlikle vurulamayacağını vurgulayan Karaali, "Polis, nefsi davranamaz. Kelepçelenmiş birine vurursan kesinlikle işini kaybedersin. Yüksek ihtimalle de hapse girersin. Hapis cezasının süresi de verdiğin zarara göre belirlenir. Polisin işi ayaklanma çıkaranı yakalamaktır. Cezayı verecek olan polis değildir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası