Ege Postası
Geri

Rusya’da hayvan severlerden “kontrol” protestosu

Rusya’nın başkenti Moskova’da, sokak hayvanlarının sayılarını kontrol altına alınmasıyla ilgili bir yasa önerisini protesto etmek için 500 kadar hayvan sever, parlamento önünde bir araya geldi. Hayvan severler St. Petersburg ve diğer kentlerde...
Rusya’da hayvan severlerden “kontrol” protestosu
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın başkenti Moskova’da, sokak hayvanlarının sayılarını kontrol altına alınmasıyla ilgili bir yasa önerisini protesto etmek için 500 kadar hayvan sever, parlamento önünde bir araya geldi. Hayvan severler St. Petersburg ve diğer kentlerde de sokak hayvanlarının toplanarak kontrol altına alma çalışmalarını protesto etti.

Yasa tasarısına göre, federal bölge sınırları içerisinde sahibi olmayan köpek ve kedilerin sayılarını kontrol altına almak için “imha işlemi” yapılabilecek.

Önümüzdeki dönemde çıkarılması düşünülen yasa tasarısını ellerindeki pankartlarla protesto eden eylemciler, Rusya Devlet Duma'sı Başkanı Sergey Narışkin’e tasarının geri çekilmesi için dilekçe verdi.

Protesto sırasında Rus basınına açıklama yapan hayvan hakları savunucusu Yelena Nadyozkina, hayvanları toplama ve ardından imha etmenin barbarlık olduğunu ifade etti.

Bazı tahminlere göre, başkent Moskova’da 25 bin sokak köpeği olduğunu belirten Nadyozkina, günümüzde bu hayvanları öldürmenin 2 yıla kadar hapis cezası içerdiğini ancak yasanın çok nadir kullanıldığını kaydetti.

Hayvan haklarının korumak için yeni bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten hayvan hakları koruyucusu, “Hayvanları cezalandırmamamız gerekiyor. Hayvanlara zarar verenlere ağır para cezası uygulanması için kampanya başlatıyoruz. Benzer bir dilekçeyi de, Rusya’nın 30 ayrı şehrindeki milletvekillerine göndereceğiz.” şeklinde konuştu.

Shakalin haber portalı, yıl başından bugüne kadar 563 sokak köpeğinin 539’unun toplandığını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası