Ege Postası
Geri

Kafkas Üniversitesi'de mezuniyet şöleni düzenlendi

Türk müteşebbislerin desteği ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulan Kafkas Üniversitesi, 16. dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. Üniversite yerleşkesinde yapılan mezuniyet programına; Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı...
Kafkas Üniversitesi'de mezuniyet şöleni düzenlendi
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk müteşebbislerin desteği ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kurulan Kafkas Üniversitesi, 16. dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. Üniversite yerleşkesinde yapılan mezuniyet programına; Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Mikail Cabbarov, Devlet Petrol Şirketi(SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev başta olmak üzere siyaset, sanat ve eğitim camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç, Kafkas Üniversitesi’nde 20 İngilizce 11'de Azerbaycan dilinde olmak üzere 31 bölümün olduğunu söyledi. Üniversitede ayrıca 16 bölümde mastır, 7 bölümde doktora eğitimi verildiğini bildirdi. Hali hazırda 3 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede bu güne kadar 4 bin 226 öğrencinin mezun olduğunu sözlerine ekleyen Saniç ''Bu yıl 486 lisans, 218 mastır öğrencisi mezun verdik. ''dedi.

Mezuniyet programında konuşan SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, mezun olan gençlerin hızla gelişen ve dünyanın gıpta ettiği bir ülkeye sahip olduklarını vurguladı.
Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Mikail Cabbarov, ülkenin iyi yetişmiş öğretmenlere olan ihtiyacına dikkat çekerek mezunlar arasında eğitimcilerin de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cabbarov ''Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu iyi donanımlı, geleceği gören ve milli değerlerimize saygılı öğretmenler yetiştirdiği için Kafkas Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum '' dedi.

Törene katılan rektörler ve akademisyenler adına konuşan Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Muharremov'da Kafkas Üniversitesi’nin Azerbaycan eğitim sisteminde her zaman yeniliklere açık ıslahatçı yapısıyla takdir edildiğini söyledi.

Bünyesinde Kafkas Üniversitesi ile beraber 11 lise, 1 ilkokul, 12 de üniversiteye hazırlık kursu barındıran Çağ Öğretim İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr Enver Özeren ise konuşmasında Kafkas Üniversitesi’nde yetişen gençlerin ülkede örnek şahsiyet olarak tanındığına dikkat çekerek ''Her yıl artarak çoğalan mezunlarımız Ddünyanın her yerinde de ülkelerini liyakatle temsil edeceklerdir.'' dedi.

Mezuniyet programı, üniversitenin 16. dönem birincisi Ayşen Hasanlı'nın yaş kütüğüne plaket çakması ile devam etti. Hasanlı mezunlar adına yaptığı konuşmada Kafkas ailesinin bir ferdi olarak gelecek hayatlarında başarılı olacaklarından emin olduklarını söyledi. Hasanlı, ''Bu üniversiteden aldığımız eğitim bize hayat üniversitesinde emin adımlarla ilerlememizi sağlayacaktır.'' dedi.

Programın sonunda yıl içerisindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet programı öğrencilerin seslendirdiği şarkı, folklar gösterileri ve nihayetinde kep fırlatma ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası