Ege Postası
Geri

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Sivas Kongresi' mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, bizlere bu mukaddes vatanı emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı bayrağımız için şehit olan tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Sivas Kongresi' mesajı
Haberler / Politika
4 Eylül 2023 Pazartesi 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla X (Twitter) hesabından bir mesaj yayınladı. Kurtulmuş'un mesajı şöyle:

"Sivas Kongresi, manda ve himayenin kesin olarak reddedildiği, aziz milletimizin hürriyet, istiklâl ve istikbâl mücadelesi verdiği o çetin günlerin ve Millî Mücadele'nin dönüm noktalarından biridir.

Sivas Kongresi’nin çok önemli bir ilkesi, hatta davası ve mefkuresiydi bağımsızlık…

Millî irade, bağımsızlık ve Misak-ı Millî ruhunu Millî Mücadele’mizin yol haritası olarak tanzim eden Sivas Kongresi’nde tam bağımsız Türkiye’nin yolu açılmış, tarihimizin en zor dönemlerinde Millî Mücadele'ye karargâh olan, Kurtuluş Savaşı’nı da yönetecek ilk Meclisimizin de temelleri atılmıştır.

Misak-ı Millî'nin millet için büyük bir şeref ve ayağa kalkarak bağımsızlık savaşı vermek adına en yüksek değerler manzumesi olduğu, Sivas Kongresi’nde en gür sesle tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Biliyoruz ki; 104 yıl evvel şanlı ecdadımızın yaktığı bağımsızlık meşalesi, emin adımlarla yürüdüğümüz ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ yolumuzu aydınlatıyor...

Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, bizlere bu mukaddes vatanı emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı bayrağımız için şehit olan tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Ruhunuz şâd olsun…"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası