Ege Postası
Geri

Yavaş: Moralsizliğe gerek yok, 19 büyükşehirde kazanıyoruz!

Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kazanma konusunda kuşkusunun bulunmadığı ve muhalefetin 19 ilde büyükşehir belediyelerini kazanabileceğine inandığını açıkladı.
Yavaş: Moralsizliğe gerek yok, 19 büyükşehirde kazanıyoruz!
Haberler / Politika
3 Eylül 2023 Pazar 18:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci Fatih Altaylı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yerel seçimlerde muhalefetin daha fazla belediye başkanı kazanabileceğine inandığını ve Ankara için kuşkusunun bulunmadığını belirtti.

Altaylı, Youtube’daki programımda “Mansur Yavaş adaylığını açıkladı ama CHP içinde Yavaş’ı istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı’nın da adı geçiyor. CHP Mansur Yavaş’ı istemez ise İYİ Parti Mansur Yavaş’ı ister hatta AK Parti bile Mansur Yavaş’ı ister” ifadesi sonrasında Mansur Yavaş tarafından kendine ulaştırılan mesajları açıkladı.

Mansur Yavaş’ın yeniden aday olması durumunda CHP’de aday olacağını belirttiğini ifade eden Altaylı, kendisine iletilenleri şöyle sıraladı:

Mansur Yavaş, yerel seçim öncesi 6’lı masanın bu denli moralsiz olmasına bir anlam veremiyor. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri kaybedildi ama 19 büyükşehri yerelde kazanacak oya ulaşıldı. Keza kazanılacak ilçe sayısında da artış var. Bu dağınık tablonun, bu birbirine düşmüş masanın kimseye faydası yok.

MİLLET İTTİFAKI LİDERLERİNİ BİRARAYA GETİRMEYİ PLANLAMIŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Eylül ayı içinde 6’lı masanın liderlerini bir davet ile bir araya getirip, yerel seçimler öncesi yeniden bir fikri beraberlik ve ortaklaşa gidilecek bir yerel seçim için aynı masada buluşturmayı hedefliyormuş. 6 lidere bir anlamda “Kendimize gelelim” demeyi planlıyormuş ancak peş peşe gelen açıklamalar sonrası bundan vazgeçmiş gibi görünüyormuş.

Mansur Yavaş CHP’nin kendisini aday göstereceğinden kuşku duymuyormuş. Genel Başkan’ın İstanbul ve Ankara’da mevcut başkanlarla seçime gitme konusunda verdiği söze sadık kalacağını düşünüyormuş.

Yavaş’ın aday gösterilmesi halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağından kuşkusu yokmuş.

CHP DIŞINDA BİR PARTİDEN ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYOR

CHP dışında bir partiden aday olmaya niyeti olmadığı gibi, olması halinde kazanabileceğini düşünmüyormuş. CHP’nin Ankara’daki gücünü arkasına almayan bir adayın kazanma ihtimali olabileceğini düşünmüyormuş.

Aday olmak istediğini açıklamasının ise CHP yönetimine bir mesaj vermekle alakası yokmuş. Aday olduğunu, psikolojik üstünlüğü ele geçirmek için açıklamış. Aday olmayabilir dedikodularını kesmek ve İYİ Parti’ye de mesaj vermek amacıyla yapılmış bir açıklama olarak görmek gerekiyormuş.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, 6’lı masanın yeniden bir araya geleceğine ve yerel seçim öncesi stratejik bir işbirliği yapacağına hâlâ inanıyormuş ve şu anda yapılan açıklamaları biraz da iç hesaplaşma olarak görüyormuş.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası