Ege Postası
Geri

TBMM'deki yemin törenine Kalkan damga vurdu

TBMM'de 26. Dönem başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin töreni gece saatlerine kadar devam etti. Meclis'te illerin alfabetik sırasına göre vekiller, yemin etti. İzmirli vekiller yemin töreninde ilginç enstantaneler oluşturdu. TBMM'deki yemin törenine Kalkan damga vurdu
TBMM'deki yemin törenine Kalkan damga vurdu
Haberler / Politika
18 Kasım 2015 Çarşamba 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, yeminini, boyuna astığı Türk Bayrağı ile yaptı. Yerine otururken Türk bayrağını öpen ve boynundan çıkartan Kalkan, CHP’li milletvekillerinin “Çıkartma” diye bağırması üzerine ellerine havaya kaldırarak Türk bayrağını yeniden boynuna astı.

Kalkan, bunun için 24 yıl beklediğin belirterek, "24 yıllık hayalimdi. 1991 yılında Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana başında sarı, kırmızı, yeşil saç bandıyla yemin edince bu kararı vermiştim" dedi. 




İzmir'de uzun yıllar Ticaret Odası'nda meclis başkanlığı yapan Necip Kalkan, geçmişte Demokrat Parti'den milletvekili adayı olsa da seçilemedi. Ak Parti'nin İzmir 1'inci bölge 4'üncü sıradan aday gösterdiği Kalkan, mecliste yemin ederken boynuna Türk bayrağı astı. Kalkan, bunun nedenini şöyle anlattı: 



"24 yılılk hayalimdi. 1991 yılında Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana başında sarı, kırmızı, yeşil saç bandıyla yemin edince bu kararı vermiştim. Çünkü çok zoruma gitti. 'Allah bana milletvekili olma fırsatı verirse ben de birliğimizin, varlığımızın, bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağı ile yemin edeceğim' dedim. Allah bana o fırsatı verdi. Dün yapılan yemin töreninde Leyla Zana yine yemini değiştirdi. Türkiye parlamentonun üyesi olacaksın ve yemininde Türk milleti yerine Türkiye milleti diyeceksin. Bir kere öyle bir kavram yok. Türk milleti var. Ben de o Türk milletinin sokaktaki neferi olarak o bayrağı taşımaktan Türk olmaktan gurur duyuyorum. Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde böyle ayrımcı cümlerere yer verilmemeli. Bunu da kınamak için yaptım ama İzmir'den hazırlıklı gelmiştim. 24 yıl önce bu kararı vermiştim. Kafama koyduğumu, parçalansam bile yine yaparım. Mecliste koltuğuma oturuncaya kadar boynumda kaldı. Çok da alkış aldım."

 



Kılıçdaroğlu İzmir milletvekillerinin yemin etmesinin ardından Genel Kurul'dan ayrıldı.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yemin için kürsüye gelişinde AK Parti milletvekilleri ve dinleyicilerin yoğun alkışıyla karşılandı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yemin ettikten sonra sol kolunu havaya kaldırırken, buna karşılık AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise kürsüden ayrılırken rabia işareti yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası