Ege Postası
Geri

TİKA'dan Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına eğitim

Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına yönelik 'İdari Kayıtlar ve İkamet İstatistikleri' konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı...
TİKA'dan Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına eğitim
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına yönelik 'İdari Kayıtlar ve İkamet İstatistikleri' konulu eğitim programı düzenlendi. Eğitim, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Türkiye ve Moğolistan arasında istatistik alanında yapılacak işbirliğine ilişkin imzalanan mutabakat zaptı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların iyileştirilmesine kadar birçok sektörde Kapasite Artırma Programları gerçekleştiren TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerin kurum ve kuruluşlarına büyük katkılar sağlıyor.
Bu kapsamda, Moğolistan’da istatistik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kapasite geliştirilmesi amacıyla Türkiye ve Moğolistan arasında istatistik alanında yapılacak işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Başkanı Birol Aydemir, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Başkanı Sonomtseren Mendsaikhan ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından 27 Şubat 2013 tarihinde New York’ta imzalanmıştı.

İmzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde TİKA tarafından Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına yönelik İdari Kayıtlar ve İkamet İstatistikleri konusunda eğitim programının dördüncüsü Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da gerçekleştirildi. Eğitim programı kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı uzmanları Türkiye'de geliştirdikleri Adrese Dayalı Kayıt Sistemi ile 2010 yılında Türkiye’de uyguladıkları Nüfus ve Konut Sayımı Araştırması hakkında Moğol uzmanlara bilgiler verdi. Moğol istatistik uzmanları, Moğolistan’ın nüfus ve konut sayımı, idari kayıtlar ve ikamet istatistikleri konusunda Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı uzmanlarıyla deneyim paylaşımında bulundu. Eğitim sonrasında her iki taraf memnuniyetlerini dile getirerek, söz konusu işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası