Ege Postası
Geri

TİP'in Çiğli Adayı Akıncı'dan çarpıcı mesajlar: Oy bölmek için ortaya çıkmadım

Türkiye İşçi Partisi Çiğli Belediye Başkan Adayı Orhan Akıncı, 'oy bölme' eleştirilerine yanıt verdi. Akıncı açıklamasında, "Bana AK Parti’den MHP’den, İYİ Parti’den de destek geliyor. O partilerden de oy alacağım. Katı CHP’li ağabeylerimiz bana, ‘oylar bölünür AKP kazanır’ diyorlar. Ben oy bölmek için ortaya çıkmadım. Ben kazanacağım” ifadelerine yer verdi.
TİP'in Çiğli Adayı Akıncı'dan çarpıcı mesajlar: Oy bölmek için ortaya çıkmadım
Haberler / Yerel Politika
8 Mart 2024 Cuma 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye İşçi Partisi Çiğli Belediye Başkan Adayı Orhan Akıncı TR35 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programına konuk oldu.

CHP’YE ÖN SEÇİM TEPKİSİ: KULLANAMAYACAKLARINI ANLADILAR

CHP’den TİP’ nasıl geçtiğini anlatan Orhan Akıncı, “Ben 78 kuşağındayım. O kuşağı yaşayanlar iyi bilir. Siyasetin yoğun olduğu yıllardı. Daha solda bir kafa yapımız vardı. CHP bir kitle partisi olduğu için orada siyaset yapmaya karar vermiştim. Ancak ben bu yerel seçimlerde Çiğli’de aday olmayı düşünüyordum. Bana gruplar halinde insanlar aday olmam için istekle geliyordu. Ön seçim olmazsa aday olmayı düşünmediğim için insanları çevirdim. Kılıçdaroğlu ve Özel kurultayda ön seçim sözü verdiler. Kasım’ın 26’sında da tüzük kurultayı yapacaklarını söylediler. Biz buna inanarak aday adayı olduk. Başvurular başlamadan biz çalışmalara başladık. Ancak gelinen süreçte çeşitli bahanelerle ön seçim yapılmadı. Sonuçta öns eçim yapılmayınca grubumu topladım ve adaylığımı geri çekeceğimi söyledim. Arkadaşlarım ise, ‘bir buçuk aydır sahalardayız, devam etmek istiyoruz’ dediler. Ben bu sebeple devam etme kararı aldım. Temayül, anket dediler ancak bunlara da uyulmadı. Genel Merkeze gittiğimizde iki MYK arkadaşımız şunu söyledi, ‘sizin halkta karşılığınız var ve olumlu raporlarınız var, hayırlı olsun’ dediler. Biz atanacağımız için umutlandık ancak olmadı. İlk bir arkadaşımız atandı sonra çekildi, başka bir arkadaş atadı. Bizim aklımızla dalga geçtiler. Genel Merkez kullanacağı birini arıyordu. Beni kullanamayacaklarını anladılar. Seçim halkın iradesinin sandığa yansımasıdır. Diğer aday arkadaşların çoğu ön seçimle kazanacağımı söyledi. Halk beni söylediyse neden atamamı yapmadınız?” dedi.

NEDEN BAĞIMSIZ OLMADI?

Bağımsız aday olmama sebebine dikkat çeken Akıncı, “Bağımsız aday olmam istendi. Ancak bağımsız aday olduğunuz zaman meclis üyesi çıkaramıyorsunuz. TİP bu süreçte görüşme için ısrarcı oldu. İl yöneticisi arkadaşımız 5 dakik ayırın dedi ve biz görüştük. ‘Bizden aday olun, sizinle kazanırız’ dediler. Ben etik olmayacağını düşündüğüm için reddettim. Ben hiçbir partinin kapısını çalmadım. Atanma sürecinin ardından bir daha geldiler ve kabul ettim. Benim aday olmam mevcut adaylara karşı değildir” ifadelerine yer verdi.

“HEDEFİM KAZANMAK”

‘Oy bölecek’ eleştirilerine yanıt veren Akıncı, “Türkiye İşçi Partisi değerli ve siyasi geçmişi olan bir partidir. 15 vekil ile 1965 yılında parlamentoyu inletti. Ben bir bireyim ve TİP bir derya. Çiğli’de bir karşılığım var. TİP’in teklif etmesinin nedeni de buydu. 50 yıllık Çiğliliyim, bütün insanlara dokundum. Bana AK Parti’den MHP’den, İYİ Parti’den de destek geliyor. O partilerden de oy alacağım. Katı CHP’li ağabeylerimiz bana, ‘oylar bölünür AKP kazanır’ diyorlar. Ben oy bölmek için ortaya çıkmadım. Ben kazanacağım” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası