Ege Postası
Geri

TMMOB'dan İzmir adaylarına seçim bildirgesi

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, genel seçimlere yönelik hazırlanan seçim bildirgesi basın açıklamasıyla tanıtıldı. TMMOB'dan 13 başlık altında İzmir adaylarına
TMMOB'dan İzmir adaylarına seçim bildirgesi
Haberler / Yerel Politika
11 Mayıs 2015 Pazartesi 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın "TBMM'de İzmir'i temsil etmek isteyen milletvekili adaylarına iletmek amacıyla hazırlanan seçim bildirgemizde; demokratikleşme, kamu yönetimi, çalışma yaşamı, toplumsal cinsiyet eşitliği, tarım ve hayvancılık, ormancılık, gıda, enerji, ekonomi ve kalkınma, madencilik, eğitim, kentleşme ve yerel yönetim, çevre başlıklarında oluşturduğumuz görüş ve öneriler yer almaktadır" dedi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına, Çevre Mühendisleri Odası'ndan Selma Akdoğan, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Melih Yalçın ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Polat katıldı. İnsanca bir yaşam ve yaşanabilir bir Türkiye için talepleri olduğunu aktaran Yalçın, TMMOB'ye bağlı odaların İzmir birimleri tarafından sunulan ve İl Koordinasyon Kurulu'nca bir araya getirilen görüşleri kamuoyuyla paylaşmak üzere bir seçim bildirgesi hazırladıklarını kaydetti. Türkiye'nin gündeminde yıllardan beri var olan birçok sorunun çözüm beklediğini savunan Yalçın, "Öncelikle hatırlatmak isteriz ki, bir seçime daha, 12 Eylül hukuksuzluğunun önemli örneklerinden olan adaletsiz seçim sistemi ve yüzde 10 seçim barajının gölgesinde girmekteyiz. Bu koşullarda, yaklaşık 4 hafta sonra gerçekleşecek olan milletvekili seçimlerini bir demokrasi şöleni olarak tanımlamamız ne yazık ki mümkün değildir. AKP'nin son 4 yıllık iktidarı, neo-liberal politikaların sömürüyü kat be kat arttırdığı, buna paralel biçimde iş cinayetlerinin rekor seviyelere ulaştığı, güvencesizliğin, sendikasızlaştırmanın, taşeronlaştırmanın hiç olmadığı kadar yaygınlaştığı bir dönem olmuştur. Bu politikaların en acı sonucuna Soma'da 301 yurttaşımızı yitirmemiz ile sonuçlanan işçi katliamında şahit olunurken, iş cinayetlerin ardı arkası kesilmemiş, sorumluların düşük cezalar alması ya da cezasız kalması gerekli önlemlerin alınmamasını adeta teşvik etmiştir. 2011 yılından bugüne, siyasi iktidarın, yasama-yürütme-yargı süreçlerini fiilen işlevsiz kılarak tüm gücü elinde toplama çabaları doğrultusunda çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Tüm bu koşullar bir arada değerlendirildiğinde; mevcut iktidarın son 4 yıllık süreçte ülkede demokrasinin gelişmesi, gelir adaletsizliğinin azaltılarak, tüm yurttaşların insanca bir yaşama kavuşturulması, maksimum kar amacını tatmin edecek çalışma koşullarının yerine insan hayatının değerini göz ardı etmeyen koşulların alması, doğa talanının önüne geçilmesi, işsizliği azaltacak istihdam politikalarının oluşturulması doğrultusunda neredeyse hiçbir adım atmadığı, aksine tüm bu konularda bir geriye gidiş gözlemlendiği söylenebilir" diye konuştu.

ADAYLARA GÖNDERİLECEK
Hazırlanan seçim bildirgesinin TBMM'de İzmir'i temsil etmek isteyen milletvekili adaylarına gönderileceğini sözlerine ekleyen Yalçın, "Yaşanabilir Türkiye tahayyülümüzü kamuoyuyla paylaşmak, bu önerilerimizi TBMM'de İzmir'i temsil etmek isteyen milletvekili adaylarına iletmek amacıyla, seçim bildirgemizi hazırlamış bulunmaktayız. Seçim bildirgemizde; demokratikleşme, kamu yönetimi, çalışma yaşamı, toplumsal cinsiyet eşitliği, tarım ve hayvancılık, ormancılık, gıda, enerji, ekonomi ve kalkınma, madencilik, eğitim, kentleşme ve yerel yönetim, çevre başlıklarında oluşturduğumuz görüş ve öneriler yer almaktadır. 8 Haziran 2015 sabahına ülkemizin geleceğine daha umutla bakar bir şekilde uyanmayı diliyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası