Ege Postası
Geri

TOBB İzmir’e meslek lisesi yapacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın girişimleriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İzmir’de sanayicinin ihtiyacı olan ara elemanın yetiştirilmesi amacıyla İzmir’e bir meslek lisesi yapmaya karar verdi.
TOBB İzmir’e meslek lisesi yapacak
Haberler / İzmir
22 Ocak 2013 Salı 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB arasındaki protokol imza töreni, önümüzdeki hafta Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

İşsizliğin önlenmesinde ve sanayicinin ara eleman ihtiyacının karşılanmasında mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Yorgancılar, dünyanın 4. büyük ekonomisi Almanya’nın mesleki eğitim sistemine verdiği önemin bugün rakamlarından da çok net gözlendiğini savundu. Ender Yorgancılar, Almanya’daki benzer sistemin uygulandığı ülkelerde işsizlik oranının AB ortalamasının oldukça altında kaldığına dikkat çekerken, “Yani bu işi masaya yatırıp, kafa yoran toplumlar meyvelerini de almaktadır. Örneğin genç işsizlikte AB ortalaması yüzde 21,4 iken, Almanya’da yüzde 8,6, Avusturya’da yüzde 8,3’tür. Ülkemizde ise bu oran yüzde 17’ye gerilese de, 2011’deki yüzde 18’lik oranı ile Türkiye, dünya ortalamasının üstünde bir orana sahiptir. Dünya ortalaması ise yüzde12,6’dır” dedi.

Türkiye’nin mesleki eğitimde ciddi adımlar atmakta geciktiğini ve ne yazık ki PISA sonuçlarında da eğitim karnesindeki kırıkların ortalamanın altında düşük oranlarda olduğunu hatırlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, bu noktada mesleki ve teknik eğitimin nitelikli, kaliteli yapısı ile ülke istihdamına ve rekabet gücüne katkı koymasının beklendiğini ifade etti.

Bugüne kadar pratikte yaşanılan sıkıntılar ve yapılan çalışmaların, mesleki eğitimde teori ve pratik arasındaki bağın kopuk olduğunu gösterdiğini anlatan Yorgancılar, işin özünün de burada olduğunu, aradaki bağın sağlıklı kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Geleceği sağlıklı bir şekilde inşa etmenin yolunun eğitime yatırımdan geçtiğini kaydeden TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu da “Türkiye’nin ileri teknoloji üretimine geçmesinin yolu da nitelikli eğitim vermesinden geçiyor.Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesinin büyük bir artış göstermesini, Ar-Ge’ye ayrılan kaynakların artmasını büyük memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu iş adamları olarak sadece “biz kazanalım bize yeter” anlayışında olunamayacağını ifade ederek, kazanırken ülkeye kazandırmanın peşinde olmak zorunda olunduğunu belirtti. Sadece kendi geleceğini düşünen iş adamları olmamak gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu “Biz biz hala bu borcu ödemenin peşindeyiz. Bizim iş adamlığımız başka memleketlerdeki iş adamlığına benzemez. Biz her şeyden önce memleket sevdalısıyız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası