Ege Postası
Geri

CHP ve Büyükşehir'de kritik hafta

CHP İzmir Örgütü ve Büyükşehir Belediyesi yeni haftayı oldukça hareketli geçirecek.24 Ocak'ta Büyükşehir Davası'nın dördüncü raundu start alıyor. 26'sında ise CHP İzmir Örgütü ve Büyükşehir Belediyesi dev bir zirvede buluşuyor. Haftanın son gününde merakla beklenen CHP Karşıyaka kongresi yapılacak.
CHP ve Büyükşehir'de kritik hafta
Haberler / İzmir
21 Ocak 2013 Pazartesi 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Örgütü ve Büyükşehir Belediyesi yeni haftayı oldukça hareketli geçirecek. Perşembe günü Tarihi Büyükşehir Davası’nın dördüncü raundu başlıyor. Cumartesi günü ise CHP İzmir Örgütü ve Büyükşehir Belediyesi dev bir zirvede buluşacak. Haftanın son gününde ise merakla beklenen kongre yapılacak. CHP Karşıyaka Örgütü, eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanması sonrasında yeni başkanını seçecek.

DAVANIN DÖRDÜNCÜ RAUNDU BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri sıfatıyla ve 397 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı Büyükşehir Davası’nın dördüncü raundu 24 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek. Nisan ve Temmuz aylarında görülen ilk iki celse sonunda tutuklu sanığı kalmayan davanın üçüncü duruşmasında savunma avukatlarının dinlenmesinin ardından bilirkişi raporlarının ve tape çözümlemelerinin eksik olması nedeniyle dava ertelenmişti. Perşembe günü avukatların öncelikle ev hapsinde bulunan Pervin Şenel Genç, Selçuk Savcı, Ali Süha Sabuktay ve organizatörler için ‘adli kontrol’ uygulaması talep edilecek. Davada bir önceki duruşma öncesi bilirkişi krizi yaşanmıştı. Bu kez de bilirkişiye gönderilen dosyaların halen gelmediği ifade edildi. Dördüncü duruşmanın farklı bir ayrıntısı Belediye Meclis Üyesi Murat Bakan da ‘tanık’ olarak dinlenmesi olacak. Bakan’ın Grand Plaza eski personeli davanın ‘sanık müdafii’ ismi Cem Cevahir Kiraz ile ilgili bilgiler vermesi bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR VE ÖRGÜT BİR ARAYA GELİYOR

Büyükşehir Davası’nın ardından Cumartesi günü hem Büyükşehir’i hem de CHP’yi ilgilendiren dev bir zirve gerçekleşecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun örgüte yönelik "İzmir'i metropol iller arasında dördüncü büyük kent yaptık. Bunu bile savunup anlatamıyoruz" sitemini haklı bulan CHP İl Başkanlığı, örgütün ilçelerdeki tüm seçilmiş isimleri ile Büyükşehir'in tüm bürokratlarını bir araya getirmek için harekete geçmişti. 26 Ocak'ta  Fuar Hol'de gerçekleşecek dev toplantıda Büyükşehir Belediyesi yapılan ve yapılacak tüm çalışmalar hakkında örgüte detaylı bir bilgilendirme yapacak. İlçe başkanları, belediye başkanları, il genel, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerinden oluşacak bin 200 partili ilçelerde tespit ettikleri Büyükşehir nezdindeki sıkıntıları dile getirecekler.

GÜNAYDIN DA KATILACAK

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da toplantıda yer alacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptıkları, yapacakları ve devam eden projeleri hakkında konuşma yapacaklar. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nn çalışmaları slayt gösterisi halinde ekranda dönecek. Toplantının başında soru sormak isteyenler sorularını ilgili masaya verecek. Toplantı devam ederken sorular incelenecek ve toplantının sonunda seçilen sorular hem örgüte hem Büyükşehir bürokratlarına yöneltilecek.

MERAKLA BEKLENEN KONGRE PAZAR

Haftanın son gününde ise merakla beklenen CHP Karşıyaka Kongresi gerçekleşecek. Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanmasıyla başlayan süreç, Alabay’ın istifası, ardından il yönetiminin ilçe yönetimini görevden el çektirmesi ve Kayyum Heyeti atamasıyla devam etmiş ve CHP Karşıyaka kongre sürecine girmişti. İlçedeki parçalı yapı ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın sürece müdahil olmasıyla kongrenin sonucu şimdiden merak edilmeye başladı. 27 Ocak Pazar günü Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongre öncesi İl Başkanı Engin’in desteğini alan Kayyum’un başındaki isim Dr. Ali Karaege ve Alabay’a Nisan ayındaki kongrede destek veren delegasyonun isteğiyle Müjdat Ünsalan aday oldukları açıklamışlardı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, kime destek vereceği ya da aday çıkartıp çıkartmayacağına yönelik son kararını Perşembe günü yurt dışından döndüğünde verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası