Ege Postası
Geri

TR35'e konuşan Tahir Şahin: Oyunuzu Kılıçdaroğlu'na verin

TR35’te yayınlanan Birol Soylu'nun sunuculuğunu üstlendiği 10.Köy programına CHP'den 4 dönem Menemen Belediye Başkanlığı yapan ve siyasi yaşamına Memleket Partisi'nde devam edenTahir Şahin konuk oldu. 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na açık desteğini ileten Şahin "Mutlaka herkesin sandıklara 28 Mayıs pazar günü gitmesini istiyorum.Bu seçimde herkes AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy atmış bir vatandaşı ikna ederek Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdirsin." dedi.
TR35'e konuşan Tahir Şahin: Oyunuzu Kılıçdaroğlu'na verin
Haberler / Yerel Politika
23 Mayıs 2023 Salı 16:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- TR35’te yayınlanan Birol Soylu'nun sunuculuğunu üstlendiği 10. Köy programında açıklamalarda bulunan Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin; “Soğan 30 lira olmasına rağmen konuşulan konu terördü. İktidara terör konuşturma şansını siz kendi eliniz ile Erdoğan’a verdiniz.” dedi.

Ekonomi hakkında konuşan Tahir Şahin; “Türkiye'nin içinde bulunmuş olduğu özellikle ekonomik anlamdaki durumu, son 3-5 yıldır bakacak olursak Türkiye'yi yönetenlerin mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizmeye gayret ettim. Mutlaka değişmeli dedim. Bu ekonomiye kim nasıl dayanır bilinmez. Bizim gibi orta gelirli insanlar olarak bile zorlandığımız sıralarda ben asgari ücretle veya normal 10 bin lira 12 bin lira ile yaşayan bir emekçi kardeşim nasıl geçindiğini gerçekten çok çok merak ediyorum. İster bir maaş, ister 2 maaş, ister o eve 3 maaş girsin kirasıyla falan hesapladığımız zaman Türkiye zor süreçlerden geçiyor. Vatandaş zor süreçlerden geçiyor. Özellikle son 23 yıldır böyle bir ortamda Türkiye'yi yöneten iktidarı biz ne yazık ki ilk turda devireceğiz derken 5 puan geride kalarak bir seçim sonucu meydana çıktı. Bunu iyi değerlendirmek, iyi okumak lazım. Herkesin bir okuması var. Tabii benim de bir okumam var. Şöyle değerlendiriyorum; birçok nedeni var, alt alta yazınca inanılmaz… Son dönemlerde soğan 30 TL olmuş, son seçim kampanya döneminde bunların neredeyse hiçbirisi konuşulmadı. Hepsi geri plana atıldı. Ne konuşuldu, terör konuşuldu, kim konuşturdu bunu? Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşturdu. Buna o fırsatı veren kim.  Millet ittifakı'nın bileşenleri verdi Erdoğan'a bu fırsatı… şimdi siz tecrübeli deneyimli bir cumhurbaşkanına siyasetçiye bu fırsatı verirseniz soğan, patates, kıyma, peynir, domates, maydanoz o bu konuşulmaz terör konuşulur. Yani siz o fırsatı verdiniz…” dedi.

"MUHARREM İNCE’NİN KASETİ MONTAJ"

Muharrem İnce’ye yapılan kaset operasyonu hakkında konuşan Şahin; “Sayın genel başkanımız Muharrem ince'ye yapılanları asla kabul etmiyoruz. Yani bir defa insani bir  olaydan kaynaklanıyor. Yani bunların hepsi montaj olduğu da belli oldu. İlk gördüğüm de montaj olduğunu anladım. Ben çok iletişimle falan çok uğraşan bir insan değilim. Benim gözlerim bile bunun montaj olduğunu görüyor. Bir defa bu yapılanları kesinlikle kınıyorum. Çok ayıp… bunlar doğru olsa bile veya normal yaşamda doğru olsa bile bunlar yapılacak hareketler değil ahlak sınırları dışında. Kim sahip çıktı bana göre ne iktidar, ne muhalefet sahip çıktı Sayın genel başkanım Muharrem İnce'ye… şimdi bu insanın bir ailesi var, karısı var, çocuğu var, kızı var, oğlu var, damadı var, kız torunu var. En önemlisi kız torunu. Yetişmiş kız torunu var. Bu işleri fotoğrafları şunları bunları görecek, yaşta anlayabilecek yaşa gelmiş bu insanlık suçudur bence. Devletin buna kesinlikle tavır alması lazımdı. Kesinlikle Muharrem ince'ye bu yapılanlara karşı ciddi anlamda üstüne gitmesi lazım." dedi.

"GENEL BAŞKANIM İNCE’YE GEÇMİŞ OLSUN"

Muharrem İnce’nin hastanedeki fotoğrafı hakkında konuşan Şahin; “Ben de biraz önce gelirken geçmiş olsun dedim. tekrar buradan yani 10 köy aracılığıyla sayın genel başkanımız Muharrem ince'ye geçmiş olsun diyorum. Acil şifalar dilediğimi belirtmek istiyorum. Muharrem İnce’ye yapılan itibar suikasti cumhur ittifakına yaradı. Millet ittifakı'nın medyası ısrarla üstüne gitti. Bence medya orada da hata yaptı, birinci turda bitecek hesaplamalarıyla millet ittifakı burada yol oldu. Nasıl olsa biz bu işi birinci turda bitirdik. Hey Muharrem çekil bakalım. Demeye başladı. Kendimize çok güvendik.Sonuç yenilgi oldu.” açıklamasında bulundu.

"MENEMEN BENİ ÖZLEMİŞ BEN DE MENEMEN'İ"

Yerel seçimlerde Menemen’de adaylık hakkında konuşan Şahin; “Tekrar aday olmayı düşünmem düşünemem. Benim bileceğim bir iş değil. Benim bileceğim, tabii ki son kararı ben vereceğim. Yine benim bileceğim bir iş olacak. Aday olmak veya olmamak ama benden sonra gelen arkadaş Serdar Bey Menemen’i ne hale getirdiği belediyeyi ne hale getirdi? Ondan sonra gelen arkadaşım da belediyeyi nasıl yönettiği açık seçik ortada. Ne yazık ki çok kötü bir yönetim, Menemenli mutsuz, yani çalışan arkadaşlar bile mutsuz, üstelik maaşlarını ikramiyelerini tam almasına karşın çalışan arkadaşlar bile mutsuz, ben merdivende yürürken  10 kişiye selam versem. Geçen foça dayız. Arkam dönük en az 50 metreden Menemenli bir vatandaşımız bana seslendi. “aday olacaksın” diye seslendi. Çoluk çocuk böyle diyor. Sokakta bir talep var.Biz de bu talepleri almasaydık yani kazanan ben değilim kaybeden Menemen… ben 20 yıl yapmışım. Ben bundan sonra yapsam da yapmasam de hiç önemli değil ama bütün bu dengeleri iyi kurmuş ipi zamanında her türlü hizmet yönünden, sevgi yönünden, gönül yönünden Alevi, Sünni, Kürtler, Çerkez, doğu, batı, güney demeden. Bu dengeleri, çoluk çocuk, yaşlı ihtiyar, kadın erkek demeden. Bu dengeleri kurulsun ki toplumun bütün bu saydığım katmanlarından belediye başkanlığı yaptığım dönemden daha çok ilgi görüyorum. Toparlarsa Tahir şahin toparlar algısı yerleşmiş vaziyette Menemen'e bu beni sevindiriyor mu? Çok sevindiriyor.” dedi.

"BU SEÇİMİ DEVA, SAADET, GELECEK KAZANDI"

İttifakların olamaması gerektiğini anlatan Şahin; “Bu seçimde kazanan partiler DEVA, SAADET, GELECEK Partisidir. Erzincan’da Mustafa Sarıgül milletvekiliğinde CHP’ye oy atırmasını bildi. Bakın bunları irdelemek lazım. Adaylar önemli var dendi ki adaylar İzmir'de. Karşıyaka'da bugün kimi aday yaparsanız yapın kazanıyor mu? Kazanan kazanıyor değil mi? Burada adaylar falan önemli değil. Demek ki ittifaklar siyasette ruhuna ters. Yarın bu ittifaklar ne kadar devam edecek? Yok bence devam edeceğini ne kadar devam edecek daha. Şey, ikinci tur oylaması olmadan birisi grubu kuruyor. Birisi ayrılıyor, birisi bir şey yapıyor. “ açıklamasında bulundu.

"OYUNUZU KILIÇDAROĞLU'NA VERİN"

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na açık desteğini ileten Şahin; "Mutlaka herkesin sandıklara 28 Mayıs pazar günü gitmesini istiyorum.Bu seçimde herkes AK Parti'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy atmış bir vatandaşı ikna ederek Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdirsin."dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası