Ege Postası
Geri

TR35 sokağın nabzını tuttu: İzmirlilerden Soyer’e veto!

TR35 ekibi bugün İzmir’in nabzını tuttu. İzmirlilere, ‘Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ve hizmetlerinden memnun musunuz, yeniden aday gösterilmeli mi?’ sorusu soruldu. Röportajdan ilginç cevaplar alınırken, Tunç Soyer İzmirlilerden veto yedi.
TR35 sokağın nabzını tuttu: İzmirlilerden Soyer’e veto!
Haberler / Yerel Politika
10 Ocak 2024 Çarşamba 17:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 yerel seçimlere 3 ay kala siyasi partilerde ‘aday’ mesaisi sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi için ince eleyip sık dokunuyor. Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer dahil 9 kişi Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip oldu. CHP Genel Merkez’den İzmir’e ilişkin henüz bir açıklama gelmezken Tunç Soyer’e ilişkin memnuniyet anketlerinin düşük çıktığı iddia edildi.

TR35 SOKAĞIN NABZINI TUTTU

TR35 ekibi bugün İzmir’in nabzını tuttu. İzmirlilere, ‘Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ve hizmetlerinden memnun musunuz?’ sorusu soruldu.

Tunç Soyer İzmirlilerden veto yedi.

“ADAYIMIZ BUĞRA GÖKCE “

İzmirli bir vatandaş, “Aziz Bey’den sonra yeterince güçlü olmadığını düşünüyorum. Yeni adayımız Buğra Gökçe. Kadın adaylardan Filiz Hanım olursa ona da karşı değiliz” dedi.

“SOYER’İN EVİNİN ÖNÜ DIŞINDA…”

Tunç Soyer’i yol üzerinden eleştiren bir başka İzmirli ise, “Hizmetlerden memnun değiliz. Yollar bozuk, arabalar zarar görüyor. Soyer’in evinin önü dışında hiçbir yerde düzgün yol yok. Kendisi aday gösterilirse bu seçimde oy vermeyeceğiz. Soyer’in karşısına kim çıkarsa ona oy vereceğiz. Kadın aday olmasını de isteriz. İş yapan kim olursa ona oy vermek isteriz” diye konuştu.

CHP’Lİ TEMSİLCİ SİTEM ETTİ

CHP’de mahalle temsilciği yapan bir üye ise, “Benim Alsancak’ta 40. senem. Ben Ufuk Mahallesi’nin temsilcisiyim. CHP’yi eleştiriyorum, hiç çalışmıyor. Ceketi asarım kazanırım fikrini silsinler. Allah’tan AK Parti’nin belli oyu var yoksa İzmir’i de alırlar. Biz Atatürkçüyüz, bu sebeple CHP kazanıyor. Soyer’i ben Seferihisar’dan tanıyorum. Soyer ilk aday gösterildiğinde ‘başınıza bela geldi’ dediler. O zamanlarda, ‘genç, dinamik bir başkan dedim ama İzmir’in anasını ağlatıyor. Kendisine art niyetim yok. Ben tüm çalışmayan CHP’li başkanlar için söylüyorum. Bir tane ilkokul mezununu çıkar onlardan daha iyi hizmet verir. İzmir’e hizmet veren Ahmet Piriştina’ydı. Piriştina sonrasında gelenler ne yaptı? Kadın aday gösterilsin isterim. Kadınlar daha iyi çalışır, daha başarılı olur. Soyer esnafa yardım edeceğim dedi hala parasını vermedi. Kimse yardım alamıyor” ifadelerine yer verdi.

“DEĞİŞİKLİK İYİDİR”

Altyapı sorununa dikkat çeken bir başka İzmirli ise, “Son yıl körfez kokmadı ama İzmir’de ciddi bir altyapı eksikliği var. Yağmurlarda su baskınları oluyor. Değişmesinden yanayım, değişiklik her zaman iyidir. Rekabet her zaman ilerlemeyi teşvik eder. Kadın aday olması çok güzel olur. Cumhuriyetin 100’üncü yılında çok olumlu bir durum olur” dedi.

“REZİL OLDUK”

Su baskınlarından şikayet eden bir başka vatandaş ise, “Kanalizasyon, koku beni rahatsız ediyor. Kendisi tekrar aday gösterilmesin. Başkasını denemek daha iyi olabilir.  Altyapı olarak memnun değilim. Yağmur yağınca rezil olduk” diye konuştu. 

“İZMİR HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR”

İzmir’in hak ettiği hizmeti alamadığını belirten bir başka vatandaş ise, “ Önceki başkanlarla kıyasladığımızda çok basit kaldı. Mevcut parti başka bir aday gösterirse desteklerim” dedi.

“ÇALIŞTI AMA SATAMADI”

Soyer’i puanlayan bir başka İzmirli ise, “10 üzerinden 5 veriyorum. Aday gösterilirse desteklerim ancak kafamda başka bir aday var. Şu an kendisi CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin olmasını isterim. Şimdiki belediye başkanı iyi çalıştı ancak altyapı belediyelerde görünmeyen yerler. Benim kanaatime göre kendisini satamadı” dedi.

“CHP’Lİ OLDUĞU İÇİN…”

Soyer’in bir dönem daha başkanlık yapması gerektiğini belirten vatandaş ise, “Tunç Soyer’den CHP’li olduğu için memnunum. Kendisi çıkarsa desteklerim. Seçim zamanı ilk oyu ben kullanıyorum. Aileden CHP’liyiz. CHP farklı birini gösterirse onu da desteklerim. Genel Merkez adayı iyi düşünür. CHP 100 yıllık bir parti o zamandan beri CHP’liyiz” ifadelerine yer verdi.

“ÖZÜNDE İYİ İNSAN”

Sel baskınından etkilenen İzmirli bir vatandaş ise, “Başkanla geçen yağmurda görüştük. İyi niyetli ama dediğim dedik gibi davranıyor. Özünde iyi bir insan. Biz dededen CHP’liyiz, kimi aday gösterirse oyumu ona vereceğim. Başkanı seviyorum, su baskınında iyi niyetli bir şekilde geldi. Ancak aday gösterilecek olsa şimdiye açıklanmış olurdu. Bence bir dönem daha aday gösterilmeli” dedi.

“MEMNUNUM AMA YENİ ADAY OLSUN”

Soyer’den ve hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren İzmirli vatandaş, “Fakat yeni bir aday gösterilmesini isterim. Yeni aday her zaman daha iyidir. Kafamda bir aday yok” diye konuştu. 

“NARLIDERE METROSUNU YAPTI”

Narlıdere Metrosu vurgusu yapan bir başka vatandaş ise, “Tunç Soyer’den memnunuz, güzel işler yapıyor. Narlıdere’ye metro yapıyor. Kendisi aday gösterilirse oy veririz. İnstagram’dan Soyer’i takip ediyorum. Seviyoruz biz ailece” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası