Ege Postası
Geri

TÜÇA başkanından 'körfez' değerlendirmesi: Kurtarılması uzun sürebilir

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi acil eylem planıyla birlikte mevcut kirliliğin durdurulması ve atık su arıtma tesisinin etkili şekilde çalışması gibi adımlarla İzmir Körfezi'nin kademeli bir şekilde temizlenebileceğini söyledi.
TÜÇA başkanından 'körfez' değerlendirmesi: Kurtarılması uzun sürebilir
Haberler / İzmir
18 Eylül 2024 Çarşamba 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, podcast'te katıldığı "Çevre Hakkında Konuşmalıyız" isimli programda, İzmir Körfezi'ndeki sorunlara ve bu sorunların çözümlerine dair değerlendirmede bulundu.

İzmir Körfezi'nin kurtarılması süreci uzun sürebilir

İzmir Körfezi'ndeki sorunun çözümü aşamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bilim insanları ile bir toplantı gerçekleştirerek acil eylem planı oluşturulması noktasında çalışmalar başlattığına değinen Pirinççi, şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Temel hedef, eylül sonuna kadar bir eylem planı oluşturulması. Bu acil eylem planının da yerel yönetimlere, ilgili sorumlulara verilmesi. Bakanlığın da burada takipçi, denetçi mekanizma olarak faaliyette bulunması söz konusu. Yerel yönetimin sorumluluklarının hatırlatılması ve acil eylem planı çerçevesinde bilim insanlarının ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde İzmir Körfezi'nin kurtarılması. Ama maalesef o kurtarma süreci de çok kısa sürede yani 1 yılda, 2 yılda olacak bir şeymiş gibi görünmüyor ciddi bir altyapı yatırımı yapılması lazım. Öncelikle mevcut kirliliğin durdurulması, atık su arıtma tesisinin etkili bir şekilde çalışması ve ikinci dereceden de mevcut kirliliğin ortadan kaldırılması için kapsamlı bir proje yapılması lazım. Beraberinde bu körfezin kademeli şekilde temizlendiğini görebiliriz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası