Ege Postası
Geri

Tacikistan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 Kasım’da

Tacikistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki 6 Kasım'da yapılacak.Tacikistan'da parlamentonun üst kanadı Meclis-i Milli ve alt kanadı Meclis-i Nameyandegan milletvekilleri ortak toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda cumhurbaşkanlığı...
Tacikistan’da cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 Kasım’da
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tacikistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzdeki 6 Kasım'da yapılacak.
Tacikistan'da parlamentonun üst kanadı Meclis-i Milli ve alt kanadı Meclis-i Nameyandegan milletvekilleri ortak toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda cumhurbaşkanlığı seçimlerin 6 Kasım'da yapılmasına karar verildi.
Toplantıda Meclis-i Nameyandegan Başkanı Şukurcan Zuhurov, seçimlerin 6 Kasım tarihinde yapılması yönünde teklifte bulundu ve milletvekillerin büyük çoğunluğunun oy birliğiyle seçim tarihi kesinleşti.
6 Kasım'da Tacikistan Anayasa Günü’nü de kutlayacak. Ülkenin mevcut Devlet Başkanı İmamali Rahman daha adaylığını açıklamadı, ama 1992 yılından bu yana Tacikistan'ı yöneten ve 1994'te ilk kez Cumhurbaşkanı seçilen Tacik liderin dördüncü kez bu göreve talip olacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Devlet Başkanı Rahman bu seçimlerin de favorisi olarak gösteriliyor.
Tacikistan'da en son cumhurbaşkanlığı seçimleri 2006 yılında yapılmıştı. Seçimde Devlet Başkanı Rahman oyların yüzde 76,4'ü alarak, üçüncü kez devlet başkanlığına seçilmişti. Tacikistan'da devlet başkanlığı görev süresi yedi yıl.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası