Ege Postası
Geri

Taciz iddialarına mecliste yanıt verdi: Komplo kuruldu

Konak Belediyesi, yılın ilk meclisini Abdül Batur başkanlığında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Gündem dışı söz alan Mehmet Şerif Demir, hakkındaki taciz iddialarına yanıt verdi. Demir açıklamasında, “ Ben 3,5 aydır bir komplo sebebiyle aranızda değildim. Ben ağzıma bile almaya, bu konuya girmeye bile utanıyorum. İftira nedeniyle 3,5 aydır aranızda yokum. Kimseye güvenmesen bile yol arkadaşlarıma ve adalete güveniyorum. 29 Kasım itibariyle Menderes Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘kavuşturmaya yer yok’ dendi. Bundan sonra ne olur ne olmaz o adaletin ve yüce rabbimin bileceği iş” dedi.
Taciz iddialarına mecliste yanıt verdi: Komplo kuruldu
Haberler / Yerel Politika
2 Ocak 2024 Salı 18:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Konak Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1’inci birleşimi Başkan Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

203 RAPORU DİKKAT ÇEKTİ

 Başkan Batur, 2023’ün meclis raporuna dikkat çekti. Meclis’te 25 oturumda 232 karar alındığını söyleyen Batur, 226 kararın oy birliği yalnızca 6’sının oy çokluğu olduğunu ifade ederek meclis üyelerine teşekkür etti.  

Abdül Batur’un ‘oy birliği’ teşekkürlerinin ardından Konak Belediyesi’nin Aralık 2023’te yaptığı çalışmaların videosu, meclis üyelerine sunuldu.

TACİZ İDDİALARINA YANIT VERDİ! 

‘Taciz’ iddiasının ardından CHP’den istifa eden Mehmet Şerif Demir, yılın ilk meclisinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Demir açıklamasında, “ Ben 3,5 aydır bir komplo sebebiyle aranızda değildim. Ben ağzıma bile almaya, bu konuya girmeye bile utanıyorum. İftira nedeniyle 3,5 aydır aranızda yokum. Kimseye güvenmesen bile yol arkadaşlarıma ve adalete güveniyorum. 29 Kasım itibariyle Menderes Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘kavuşturmaya yer yok’ dendi. Bundan sonra ne olur ne olmaz o adaletin ve yüce rabbimin bileceği iş” ifadelerine yer verdi. 

MEB’E DEVİR! 

Konak Belediyesi, Güney Mahallesi’nde dev taşınması 25 yıllığına oy birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’na devretti. İlgili gündem maddesi şu şekilde: 

Mülkiyeti Belediyemize ait Güney Mahallesi 3652 ada 9.230,00 m2 yüzölçümlü 1 parsel sayılı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne 25 yıl süre ile tahsis edilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe Komisyonu raporu.

ŞADIRVANALTI CAMİİ GÜNDEME GELDİ 

Konak Belediyesi Meclisi’nin gündemine Şadırvanaltı Camii de geldi.

İlgili gündem maddesi şu şekilde: 

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25.01.2023 tarihli ve 15260 sayılı kararı doğrultusunda Konak Mahallesi, 269 Adada bulunan ve 1. grup korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli Şadırvanaltı Camii’nin 4. dönem restitüsyon etüdü kapsamında imar hattının düzeltilmesi ve ada içi farklı fonksiyon sınırının düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Değişikliği ve 1/500 ölçekli Yerleşim Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar -Kentsel Dönüşüm - Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonu raporu.

DENETİM KOMİSYONU'NA KİMLER GİRDİ? 

Konak Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısında Denetim Komisyonu üyesi seçimleri de kapalı oylama ile yapıldı. Oylama sonucunda Nesrin İlkutlav 33, Ahmet Yıldız 33, Hamit Mumcu 33, Burhan Yılmaz 34 ve İsmail Özen 33 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildi.  Öte yandan yılın ilk meclis oturumunu CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP Konak İlçe Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Tankut, CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Ece İşteermiş, CHP Konak İlçe Saymanı Mehmet Batu, MHP Konak İlçe Başkanı Ali Eren, MHP Konak İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Ölmez, MHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Selvihan Selvi, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taner Deniz, Konak Gençlik Meclisi Başkanı Öykü Özen ve muhtarlar da takip etti.

SATIŞ YAPILACAK 

Konak’ta ilgili gündem Gürçeşme, Gültepe ve 2.Aziziye Mahallesi’nde hisse satışıydı. İlgili maddeler Hukuk Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İmar Komisyonu ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 

Maddelerin tamamı şu şekilde: 

İzmir İli, Konak İlçesi, Gürçeşme Mahallesi 43424 ada, 281,00 metrekare yüzölçümlü 15 parsel sayılı taşınmazdaki 81/281 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 81,00 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında. 

İzmir İli, Konak İlçesi, Gültepe Mahallesi 142,50 m2 yüzölçümlü 4503 parsel sayılı taşınmazdaki 151/285 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 75,50 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında. 

İzmir İli, Konak İlçesi, 2.Aziziye Mahallesi, 36496 ada, 150,00 m2 yüzölçümlü 1 parsel sayılı taşınmazdaki 6450/15000 hisseye karşılık gelen Belediyemize ait 64,50 m2.lik hissenin diğer hissedar adına satışı hakkında. 

 

Konak Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi; Denetim Komisyonu seçildi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası