Ege Postası
Geri

Taciz skandalında son perde: Hem tacize uğradı, hem de işten atıldı!

Karabağlar Belediyesi'nde krize yol açan taciz skandalında flaş bir gelişme yaşandı. Taciz iddiaları sonrasında hakkında soruşturma başlatılan müdür T.D. ile ilgili idari inceleme sürerken mağdur çalışan M.Y. önce başka birime sürüldü, ardından da işten atıldı. Hem tacize uğradı, hem de işten atıldı
Taciz skandalında son perde: Hem tacize uğradı, hem de işten atıldı!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mart 2016 Cuma 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- ilçe belediyesinde geçtiğimiz hafta personelin yaptığı oturma eylemiyle gündeme gelen taciz krizi sonrasında Karabağlar'da sular durulmak bilmiyor.
 
FATURA KADIN ÇALIŞANA KESİLDİ
Geçtiğimiz günlerde sendikanın Başkan Muhittin Selvitopu'na yaptığı "Tacizci müdürü görevden alın" çağrısıyla gündeme gelen iddiaların ardından Karabağlar'da tansiyon yeniden yükseldi. Skandala yol açan olayla ilgili teftiş kurulu soruşturması devam ederken, fatura taciz iddialarıyla gündeme gelen müdür yerine mağdur personele kesildi.
 


MÜDÜRE DEĞİL, MAĞDURA CEZA!
Yaşadığı olay sonrasında kendisini telefonla taciz ettiği gerekçesiyle adı geçen müdür T.D. ve idareden davacı olan KARBEL A.Ş. sözleşmeli personeli M.Y.'nin önce görev yeri değiştirildi. Bunun üzerine sürgünle karşılaşan ve yapılan işleme itiraz ederek uzmanlık alanı olmadığı gerekçesiyle yeni biriminde işbaşı yapmayı reddeden mağdur çalışan M.Y.'nin iş akdi belediye şirketti tarafından tek taraflı olarak feshedildi.  
 


ÖNCE SÜRGÜN EDİLDİ, SONRA İŞTEN ATILDI
Yaşanan bu kriz belediye bünyesinde şok etkisi yaratırken, mağdur sözleşmeli personel M.Y.'nin işe dönüş ve tazminat olmak üzere iki ayrı dava açmaya hazırlandığı belirtildi. Diğer yandan, gelişmelerin ardından belediyede örgütlü DİSK Genel-İş Sendikası'nın işten atılan personele destek için yeni eylem hazırlığına başladığı öğrenildi.

SENDİKADAN SERT TEPKİ: YA MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALIN YA DA…
İşten çıkartma olayının patlak vermesi ile birlikte yeni bir kriz yaşanırken, belediyede örgütlü bulunan yetkili sendikadan da sert açıklamalar geldi. KARBEL A.Ş. çalışanlarının örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Başkan Muhittin Selvitopu’na çağrıda bulunarak, “Ya bu müdürü görevden alın, ya da biz ismini kamuoyuna teşhir edeceğiz. Kadın arkadaşımızın yaşadığı bu haksızlık ve taciz skandalının ardından işten atılmasını anlamak mümkün değil. Herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Bu kararın altında imzası olan ilgili bürokratlara sesleniyorum. Sizin kızınız ya da eşiniz aynı durumda olsaydı ne yapacaktını? Karabağlar’da tacizci müdürü koruyan bu zihniyeti kınıyoruz. Yaşanan bu olay Karabağlar Belediyesi iççin kara bir lekedir. Bu ayıbı bir an önce temizlemesi gereken ise bizzat Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ta kendisidir… Tüm kadınları belediyenin bu tutumu karşısında mücadele etmeye çağırıyorum. Bu erkek egemen anlayıştan bir önce vazgeçilmeli ve sorumlular hakkında gereken derhal yerine getirilmelidir. Aksi takdirde, sosyal demokrat olmakla övünen ancak, sosyal kabadayılık ile belediyeyi yöneten kişileri ifşa edeceğiz.  Bu ayıp CHP gibi kadın özgürlüğüne ve eşitliğe inanan bir partinin iktidarda olduğu belediyeye yakışmıyor” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası