Ege Postası
Geri

Taksim'e çıkan her noktada çatışma var!

Polis, Taksim'e çıkmak için Şişli'de toplanan kalabalığa da müdahale etti. Ergenekon Caddesi'nde kalabalığı dağıtmak için TOMA'lar devrede...
Taksim'e çıkan her noktada çatışma var!
Haberler / Politika
16 Haziran 2013 Pazar 18:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tünel tarafında da büyük bir kalabalık var. Ara sokaklardan gelen vatandaşlar polis tarafından dağıtılıyor.
Polis Taksim'e çıkan tüm yollarda barikat kurmuş bulunuyor

Öte yandan polis, doktorlar ve Çarşı Grubu'ndan sonra gazetecilere yönelik olarak gözaltı başlattı. TAKSİM’de Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başladı. Gözaltına alınan gazetecilerden Uğur Can ile Ferhat Uludağlar serbest bırakılırken isimleri henüz belirlenemeyen 3 gazeteci gözaltına tutuluyor.

Şişli Ergenekon caddesi üzerinde Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen bir grup barikatlarla yolu kapattı. Gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Grup üyeleri polise taşlarla karşılık verirken bir polis memuru yaralandı. Çevik kuvvet polislerinin de gruba taşlarla karşılık verdiği görüldü. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Grup ara sokaklara kaçarken, polisin müdahalesi sürüyor.



İstiklal Caddesi'nin Asmalımescid tarafında polis ve direnişçiler arasındaki çatışma devam ederken, 4 gazetecinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferhat Uludağlar ile, İMC TV muhabiri Okan Altunkara bulunuyor. DHA muhabiri Uğur Can ise gözaltına alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı.

15 kişilik bir feminist grup, Taksim İstiklal Caddesi girişinde oturma eyleminde bulundu. Polis gösterinin yasadışı olduğunu, dağılmadıkları takdirde müdahalede bulunacaklarını anons ettikten sonra, oturma eylemi yapan gruba gaz bombası attı. Polisin gaz bombası sonrasında eylemciler ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda polis ve göstericiler arasında çatışmalar devam ediyor.

İstiklal Caddesi’nde polisle çatışan gruba çevik kuvvet polisi tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Dün akşam saatlerinden beri Taksim ve çevresinde polis ile göstericiler arasındaki arbede zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde korsan gösteri yapan grubu polis önce sözlü olarak uyardı. Uyarılara aldırış etmeyen gruba çevik kuvvet polisi TOMA’dan tazyikli su sıkarak ve biber gazı atarak müdahale etti. Gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

Kadıköy'den Beşiktaş ve Kabataş'a yapılan seferler durduruldu

Kadıköy'den Beşiktaş ve Kabataş'a sefer yapılan Beşiktaş iskelesi kapatıldı. Kadıköy'den bu istikamete yapılan seferler iptal edildi.

Kadıköy'den Beşiktaş ve Kabataş'a yapılan vapur seferleri iptal edildi. Beşiktaş iskelesinin kepenkleri kapatılırken yolcular Kadıköy-Eminönü iskelesine yönlendirildi. Kadıköy-Eminönü iskelesinden Karaköy ve Eminönü seferleri düzenli bir şekilde devam ediyor. Beşiktaş iskelesinin kapatılmasıyla ilgili olarak iskelede çalışan bir görevli "Valilik talimatıyla Beşiktaş iskelesinden seferlerin durdurulduğunu" söyledi.

Çarşı grubuna vatandaşlardan destek

Binlerce vatandaş Çarşı grubuna destek için Beşiktaş'ta toplandı. Grup Türk bayrakları ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Akaretler'den Taksim'e doğru yürüşüye geçenlerin sayısı onbinleri buldu.

Çarşı grubu lideri gözaltı alınca Beşiktaş'ta tepki büyümüştü. 

Karaköy tarafında da kalabalık bir vatandaş grubunun yürüyüşe geçtiği bildiriliyor..

Emniyet güçleri Taksim Meydanı'nında... Sıraselvilerin girişinde binlerce eylemci ile polis arasında gergin bekleyiş devam ediyor...



Sıraselviler Caddesi'nden de gruplar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

Beşiktaş İskelesi kapatıldı. Vapurlar Kabataş İskelesi'ne yönlendiriliyor. 

Ergenekon ve Nişantaşı'nda vatandaşlar güvenlik güçlerinin olası bir müdahalesine karşı insan zincirleri ve barikatlar oluşturdu. Ancak polisin müdahalesi sonucu Nişantası'ndaki grup dağıtıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası