Ege Postası
Geri

Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!

Tam kapanma dönemine denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'de polis tarafından özel güvenlik önlemleri alındı. Önlemlere rağmen Taksim Meydanı'na yürümek isteyen eylemcilere polis tarafından müdahale edildi. Mecidiyeköy ve Tarlabaşı'nda gözaltılar oldu.
Taksim'e yürümek isteyen gruba gözaltı!
Haberler / Güncel
1 Mayıs 2021 Cumartesi 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geçen sene olduğu gibi bu yıl da pandeminin gölgesinde yaşanıyor.

1 Mayıs kutlamalarında 60 gözaltı
Galeri: 1 Mayıs kutlamalarında 60 gözaltı
Salgın önlemleri gerekçe gösterilerek alanlarda 1 Mayıs kutlamaları yasaklansa da sokağa çıkarak 1 Mayıs'ı kutlayanlar ise gözaltına alınıyor.

İstanbul'da 2013'den beri Taksim Meydanı'nda İşçi Bayramı'nın kutlanması Valilik tarafından her yıl yasaklanıyor. Yasağa rağmen Taksim'e çıkmak isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda oldu. 


 
İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı'nda "1 Mayıs alanı Taksim'dir" pankartı açarak yürüyüş düzenledi. İTK ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Taksim’e doğru "Kampüsten sokağa, biz kazanacağız" pankartıyla Taksim'e doğru yürüyüşe geçen üniversiteliler Osmanbey'de polis saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Taksim'e yürüyen üniversitelilere polis müdahalesiTaksim'e yürüyen üniversitelilere polis müdahalesi

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri de polis müdahalesiyle karşılaştı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, saat 09.00 itibarıyla Taksim, Mecidiyeköy ve civarından şu ana kadar yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası