Ege Postası
Geri

Taraftardan Büyükoral'a tepki, Diniz'e destek

Cihan Büyükoral’ın istifasıyla belirsiz bir ortamın içine düşen Karşıyaka’da taraftar gelinen noktadan rahatsız. Karşıyaka Çarşı Grubu bir açıklama yaparak eski Başkan Büyükoral’a tepki gösterdi, camianın büyüğü Selçuk Yaşar’a Başkan Adayı Fatih Diniz’le görüşmesi için çağrıda bulundu.
Taraftardan Büyükoral'a tepki, Diniz'e destek
Haberler / Spor
2 Ocak 2013 Çarşamba 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Karşıyaka’a sular bir türlü durulmuyor. Başkan Cihan Büyükoral’ın istifa kararının ardından sıkıntılı bir sürece giren kulüpte taraftar belirsiz ortamın son bulması için harekete geçti. Karşıyaka Çarşı Grubu adına yapılan ‘Son Söz’ başlıklı muhtıra gibi açıklamada Büyükoral’ın tutumunun kulübe zarar verdiği savunuldu ve camianın büyüğü Selçuk Yaşar’a başkan adayı Fatih Diniz’le hemen görüşme çağrısında bulunuldu.

İşte Karşıyaka Çarşı Grubu’nun yaptığı basın açıklaması…

 

SON SÖZ…

 

Yıllardır sitemizden yaptığımız açıklamalarla, kimi zaman organizasyonlarımızı duyurduk, kimi zaman kulübümüz hakkında gündeme ait düşüncelerimizi paylaştık.

 

Son günlerde ise, yaşananlar nedeniyle sitemizdeki açıklamalarımız basın bildirisi haline geldi.

 

Bu açıklamamız bu yönde yaptığımız son açıklamadır.

 

Bilindiği üzere mevcut yönetimin futbolcularımıza yapacağını söyleyerek,sürekli ertelediği ödemelerin yapılmaması nedeniyle kadromuzun yarısından fazlasının serbest kalmak için federasyona başvurması, son olarak 2 yabancı oyuncunun ilk yarının son maçından önce yine ödemeleri yapılmadığı için maça çıkmaması ve bu gelişmeler sonrası sayın Cihan BÜYÜKORAL’ın açıklamalarının takım içinde oluşan birlik ve beraberliği bozduğunu gördüğümüzden yönetime talip olduğumuzu açıkladık.

 

Maddi çıkmazı itiraf eden ve bu yüzden alacakları kararların eleştirilemeyeceğini söyleyen BÜYÜKORAL yönetiminin faydalı olamayacağı açıkken, alternatif çıkmaması yüzünden, bizler kendi aramızda ve camiamız içinden yaptığımız istişarelerle yaratacağımız kaynakla hemen yönetimi devralmak istedik.

 

27 aralık Perşembe günü kulüp binamızda başkan ve yönetimi ile yapılan toplantıda, daha biz düşüncelerimizi söylemeden; camianın duyarsızlığı,maddi sorunların büyüklüğü,göreve geldiklerinden beri yaşanan sıkıntılar,divan kurulu ve sicil kuruluna varan samimiyetsizliklerin artık sağlığını bile bozduğunu söyleyen Cihan BÜYÜKORAL ,istifa ettiğini ve acil kongre kararı alacaklarını ifade ederek,kongrede de oluşumumuzu destekleyeceğini üstüne basarak söylemişti.

 

Ancak bir gün sonra başlayıp bu güne kadar her gün basın ve kulübümüz resmi sitesi aracılığı ile yaptığı açıklamalarda görevinin başında ve tüm sorumluluğun yönetiminde olduğunu söyleyen sayın Cihan BÜYÜKORAL, sorumluluk bizde derken , ödemeler konusunda kendilerinin hiçbir şey yapmayacağını, oluşumumuzun tüm ödemeleri yapması gerektiğini ima etmiştir.

 

Bunun yanında kongrede yeniden aday olacağı sinyalini vererek, bizim yola çıkış nedenimiz olan yönetimin değişmesi gerektiği gerçeğine ters ve kendi söylemlerinin aksine açıklamalar yapan başkanımız,Karşıyaka Spor Kulübü menfaatlerine zarar verebilecek bir tavır göstermektedir.

 

Sayın Fatih DİNİZ camiamızın yakından tanıdığı,kulübümüzde yöneticilik ve şube başkanlığı yapmış, her şeyden önce taraftar profili olan,saygın ve profesyonel bir üst düzey yöneticidir.

 

Oluşumumuz, bir taraftar hareketi olarak başlamış olmakla birlikte, kongre kararı alındıktan sonra kulübümüzün gerçekleri doğrultusunda tüm camia ile birlikte hareket edilmesi düşüncesiyle Fatih DİNİZ’i başkan adayı olarak bu yüzden seçmiştir.

 

30 aralık Pazar günü yapılan durum değerlendirmesi sonrası,31 aralık günü kendisine ödeme yapılmazsa kulübümüze karşılığı olmayan 180.000 euro yük getirecek Makakula’nın ödemesi için, “kongreye kadar tüm sorumluluk bizde” diyen Sayın BÜYÜKORAL ve mevcut yönetimin hiçbir aksiyon almaması üzerine, Sayın Fatih DİNİZ profesyonel yöneticilik tecrübeleri ile söz konusu ödemeyi Karşıyaka Spor Kulübü menfaatleri adına yapmıştır.

 

Bu ödemenin yapılması sırasında görevde olan herhangi bir yönetici kulüp binasına gelmemiş tüm işlemler yalnızca kulüp personeli ile gerçekleşmiştir.

 

12 ocak gününe kadar birçok futbolcunun da serbest kalabileceği herkesin bildiği bir gerçektir.

 

Bu oyuncuların bazılarına verilen senetler için başka kulüpler ile mutabakat yapılması imkanı varken,ayrıca oyuncular ve teknik ekibimiz ile görüşülmesi gerekirken, Başkan adayı olan ancak kongreye kadar hiçbir yetkisi olmayan oluşumun ve Sayın Fatih DİNİZ’in “yetkisiz sorumlu” olarak, sadece ödemeleri yapması gerektiğini söylemek samimiyetsiz ve art niyetli bir yaklaşım olup,oluşumumuzu yıpratmaya yönelik bir davranıştır.

 

Ayrıca bu kısırdöngü, kulübümüzün kurumsal kimliğine zarar vermektedir.

 

Seçildiği günden beri vaatlerinin hiçbirini gerçekleştiremeyen, son 4 sezonda futbol takımımızın İstanbul’da playoff oynadığını, Ankara’da finalden döndüğünü unutan, Türkiye liglerinin her zaman ikinci yarısının daha zor geçtiğini üst tarafa ne kadar yakınsak alt tarafa da o kadar yakın olduğumuzu farkedemeyen,  basketbol takımımızın bu yıldan daha düşük bütçelerle her sezon playoff oynadığını göz ardı eden, voleybol takımımızın geçen sezonun iki katı olan 1 milyona TL.’ye yakın bütçe ile 2.ligde aynı çizgide olduğunu ama oyuncularına ödeme yapılmadığı için seneye büyük bir borç yükü getireceğini açıklamayan, yarışmacı takımlarımızın yarım sezondaki sıralamalarını başarı olarak kamuoyuna sunan ve oluşumumuza baskı unsuru olarak kullanmaya çalışan bu yönetimin, ne yapmak istediğini tüm camiamız değerlendirecektir.

 

Başta söylediğimiz gibi bu tip bir açıklama artık yapmayacağız.

 

Bu çekişmenin bu kritik dönemde kulübümüze hiçbir fayda sağlamayacağı ortadadır.

 

Ve biz ,mevcut yönetimin kulübümüz menfaatlerini düşünmeden, sadece oluşumumuzu yıpratmaya yönelik olduğunu düşündüğümüz bu davranışlarına artık cevap vermeyeceğiz.

 

Kulübümüzün bulunduğu durumun bir çok detayının açıklanması kulübümüzün menfaatlerine zarar verecektir.

 

Bu yüzden Sayın Selçuk YAŞAR’ın, sürenin aciliyetini de dikkate alarak Sayın Fatih DİNİZ ile görüşmesini bekliyor ve bu takımın dağılmaması, ama kaynaklarında israf edilmeden kullanılması için desteğini oluşumumuza vermesini istiyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası