Ege Postası
Geri

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkmenistan’da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Eker, bu ülkede kutlanan At Bayramı etkinliklerine de katılacak. Bakan Eker, Uluslararası Aşkabat Havaalanında Türkmenistan Hayvancılık...
Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkmenistan’da
Haberler / Dünya
26 Nisan 2013 Cuma 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Eker, bu ülkede kutlanan At Bayramı etkinliklerine de katılacak. Bakan Eker, Uluslararası Aşkabat Havaalanında Türkmenistan Hayvancılık Bakanı Danmurat Muratberdiyev, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şefki Mütevellioğlu, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Bakan Eker, Aşkabat havalaanında Türkmen yetkililer ile kısa süre sohbet etti. Büyükelçi Mütevellioğlu, Bakan Eker’e Türkmenistan’daki At Bayramı programı hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Mütevellioğlu, Türkmenistan’daki programların çok erken saatte başladığını söylerken, Tarım Bakanı Eker doğru olanın bu olduğu ifade etti.
Bakan Eker, “Gün doğarken kainatın saati çalışmaya başlar. Bundan dolayı ne kadar erken başlayınca, günün o kadar verimli olur” ifadesini kullandı.

Daha sonra Bakan Eker, özel uçak ile tarihi Merv kentine gitti. Başkent Aşkabat’tan 366 kilometre mesafedeki Mari kentindeki tarihi mekanları ziyaret edecek olan Eker, Mari’de inşaat alanında faaliyet gösteren Rönesans Türk şirketini de gezecek .
Yarın ve Pazar günü At Bayramı etkinliklerine katılacak Tarım Bakanı Eker, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ile bir araya gelecek.

Tarım Bakanı Eker, ziyaretinin son günü 28 Nisan’da Türk basın mensupları ile sohbet toplantısı yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası