Ege Postası
Geri

Tarım araçlarının karıştığı kazalarda sürücüler ehliyetsiz çıkıyor

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında trafikteki tarım araçlarının arttığını, sürücülerin ehliyetsiz olması dolayısıyla ölüm ve yaralanma gibi üzücü olayların yaşandığını bildirdi. Emniyet, yapılan çalışma ile oluşturulan...
Tarım araçlarının karıştığı kazalarda sürücüler ehliyetsiz çıkıyor
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında trafikteki tarım araçlarının arttığını, sürücülerin ehliyetsiz olması dolayısıyla ölüm ve yaralanma gibi üzücü olayların yaşandığını bildirdi.

Emniyet, yapılan çalışma ile oluşturulan istatistiklere göre, tarım araçlarının karışmış oldukları kazaların genel olarak tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı aylarda olduğuna dikkat çekti. Ayrıca kazaya karışmamakla birlikte kurallara uyulmadan kullanılan tarım araçlarının trafik güvenliği bakımından oluşturduğu risklerin çok daha fazla olduğuna işaret edildi. Her gün trafikte, römorklarında reflektör yansıtıcıları ya da sarı ikaz lambası olmayan, çamurluk, basamak, karoser kenarı, sürücü mahallinin veya aracın üstü, bagaj merdiveni gibi dış kısımlarında yolcu taşıyan, koruma tertibatı bulunmayan, olması gereken ışıklandırma sistemi bozuk traktörler ile ön tablaları çıkartılmadan seyreden biçerdöverler gibi birçok tarım aracı bulunduğu ve tehlike oluşturdukları belirtildi.

Emniyet, tarımsal araç kullanan insanlara uyarıda bulunarak, yapmaları gerekin önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımız tarımsal faaliyetlerinde kullandıkları araçlarının bakımlarının zamanında yaptırılmalıdır. Bozuk veya eksik donanımla trafiğe çıkılmasının trafik kazalarına sebebiyet verebileceği, araçlara sarı ikaz lambaları, römorklara ise yansıtıcılı reflektörlerin taktırılmasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından bir zarurettir. Ayrıca aksine hareket edenler hakkında adli ve idari işlemlerin yapılacağı bilinmesi gerekmektedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası