Ege Postası
Geri

Tartan: Bizim işimiz değil demedik

İzmir’de öğrenciler 2012-2013 eğitim öğretim yılına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la “merhaba” dedi.
Tartan: Bizim işimiz değil demedik
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Eylül 2012 Salı 15:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Yaz tatili döneminde okulların tadilatını tamamlayan Konak Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında da öğrencilere unutulmaz bir ilk gün yaşattı. Spor merkezi, konferans salonu, boya, badana, engelli tuvaletleri, park ve bahçe düzenlemeleri, tesisat yenileme gibi birçok ihtiyacın ve eksiklerin tamamlandığı okullarda Başkan Tartan,  öğrencilerle buluştu. Mehmetçik, Yeşiltepe, Saliha ve Hüseyin Özyavuz İlkokulları ile Konak Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim öğretim yılı coşkuyla kutlandı. Ziyaret edilen okullarda Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’la birlikte Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, mahalle muhtarları, belediye bürokratları ve meclis üyeleri de çocukları yalnız bırakmadı.

Eğitime rekor destek

Üç yıl içinde eğitime 10 milyon TL’ye varan destekle Türkiye’de bir rekora imza atan Konak Belediyesi, birçok okula spor merkezi ve konferans salonu kazandırdı. İç ve dış cephe boyasından, oyun alanı yapımına, engelli rampası, engelli tuvaleti gibi hayati önem taşıyan işlemlerden kapı ve pencere kaplamalarına, okulların eksikleri tamamlandı. Yeni eğitim öğretim yılına yepyeni okullarında başlayan öğrenciler, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşıladı.

Konak ilçesindeki okulların yüzde 90’ının dar gelirli semtlerde bulunduğunu dile getiren Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, devletin yetişemediği yerlerde Başkan Tartan’ın desteğini gördüklerini ifade etti. Hızır Kaya, “Başkan Hakan Tartan sadece boya, badana, tadilatlarda değil, sporda, sanatta da çocuklarımıza destek oldu. Eskiden okullar arası müsabakalarda katılım payı alıyorduk. 3 yıldır, madalya ve kupalar, kumanyalar Hakan Tartan tarafından karşılanıyor. Eğitime verdiği destek için kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çocuklar bu kış üşmeyecek…

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenciler, öğretmenler ve velilere güzelliklerle dolu bir yıl diledi. Öğrencilere Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kazanımlarını hatırlatan Başkan Tartan, çocuklardan özgür, bağımsız Cumhuriyete sahip çıkma sözü aldı. Konak’taki okulların yüzde 95’ine ulaştıklarını söyleyen Başkan Tartan, şöyle konuştu:

“Okullarda gerçekleştirdiğimiz yenilemeler aslında yerel yönetim sorumlulukları içinde yer alan hizmetler değil. Ancak ben çocukların olduğu her yerdeyim. Belediye başkanı ‘Şehremini’ yani şehrin emanet edildiği insandır. Ben de bu anlayışla hareket ettim ve okullar için ‘Bu benim işim değil’ demedim; vatandaşın olduğu her yerde çalıştım. Okullarımızı tepeden tırnağa yeniledik. ‘Çocuklar bu kış üşümeyecek’ dedik, pencerelere çift cam taktık. İlk günden beri okulların yüzde 95’ine ulaştık. Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Sevgi elimiz sizden aldığı güçle yine ve her zaman yanınızda. Hep birlikte umudu yükseltiyoruz. Geleceğin umudu gençlikte, gençlik Konak’ta.”

 

 

Fotoğrafaltı: 1- Yeşiltepe İlkokulu’nda Konak Belediyesi’nin hazırladığı konferans salonuna öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin isteğiyle ‘Dr. Hakan Tartan’ adı verildi. Kurdeleyi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, okul müdürü Ünal Baş ve öğrenciler birlikte kesti.

 

2- Başkan Tartan öğrencilerde Atatürk sevgisiyle, özgür bağımsız Cumhuriyete sahip çıkacaklarının sözü aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası