Ege Postası
Geri

Tartan Konak'a yeniden göz kırptı!

CHP’den Konak başkan aday adayı olan Sema Pekdaş, Kocaoğlu’nun desteğini alırken, Hakan Tartan’ın “Partimin her kararına uyarım. Konak’a aday olacaksın derlerse, bunu emir sayarım” dediği öğrenildi
Tartan Konak'a yeniden göz kırptı!
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Aralık 2013 Cumartesi 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR  -İzmir CHP'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığı büyük ölçüde netleşirken, Büyükşehir'e talip olan Konak Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hakan Tartan'ın ne yapacağı merak konusu oldu. Tartan"ın yakın çevresine, "Partimin vereceği her karara uyarım. Konak'a aday olacaksın derlerse, bunu emir sayarım. Anketlerde zaten durum ortada" dediği öğrenildi. Tartan'ın bu hamlesi sonrasında parti kulislerinde, "Kocaoğlu'nun desteğini alan ve partiye üye olurken de bizzat yanında bulunduğu Pekdaş mı yoksa Tartan mı aday gösterilecek. Ya da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tercihi başka bir adaydan yana mı olacak" tartışması başladı.

Partiye birlikte gittiler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçtiğimiz haftalarda, "Aziz Bey istediği sürece İzmir'deki adayımızdır" açıklamasının ardından, parti kulislerinde Kocaoğlu'nun adaylığı kesinleştiği yönünde yorumlar yapılmaya başlandı. Bu sırada Kocaoğlu, İzmir Barosu eski Başkanı Sema Pekdaş'la birlikte Konak İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Pekdaş, Kocaoğlu'nun önerisiyle hem partiye üye oldu hem de Konak'ta belediye başkanlığına resmen talip oldu. Bu durum, "Kocaoğlu'nun Konak adayı; Pekdaş" şeklinde değerlendirildi. Ancak partinin diğer aday adayları hem Kocaoğlu'na hem de Pekdaş'a tepki gösterdi. Özellikle Kocaoğlu'na yakınlığı ile bilinen Murat Bakan'ın büyük hayal kırıklığı yaşadığı iddia edildi.

Diğerleri de çalışıyor
Konak Belediye Başkanlığı koltuğu için CHP'den İl eski Başkanı Kemal Karataş, eski milletvekili Sedat Uzunbay, İlçe eski başkanlarından Tayfun Emre, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Konak Belediye eski Başkanı Ahmet Sarışın, il eski yöneticisi Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Meclis Üyesi Murat Bakan, avukat Nilay Kökkılınç, Muhsin Kurt ve Cenap Börühan aday adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor.(Yeni Asır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası