Ege Postası
Geri

Tartan’dan Kemeraltı AVM Projesi

Kemeraltı esnafını ve Kemeraltı Derneği Başkanı İlyas Gönen’i ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sorunları çözmesini isteyen esnaftan yeni yetkiler istedi.
Tartan’dan Kemeraltı AVM Projesi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Kasım 2012 Cuma 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan hem Kemeraltı Çarşısı’nda  esnafı ziyaret etti, dertlerini dinledi, hem de Kemeraltı Derneği Başkanı seçilen İlyas Gönen’i kutladı. Gönen ve yönetim kurulunu tebrik eden Başkan Tartan başarılar diledi. Başkan Tartan’a teşekkür eden Kemeraltı Derneği Başkanı İlyas Gönen Kemeraltı ile ilgili sorunları paylaştı. Gönen, “Kendimi çok güçlü hissediyorum ve Kemeraltı Çarşısı’nın daha iyi tanıtılması için ekibimle birlikte çalışacağız. Sizden de bize her zaman olduğu gibi destek vermenizi istiyoruz. AVM’ler karşısında daha güçlü olmamız ve alışveriş trafiğini Kemeraltına çekmememiz gerekir” dedi.    

Başkan Tartan, Kemeraltı’nın İzmir için çok özel bir yer olduğunu ve tek bir AVM tanıdığını onun da Kemeraltı olduğunu söyledi. Tarihi geçmişiyle, kuşaklar boyu ticaret yapan esnafıyla Kemeraltı’nın İzmir’in en önemli AVM’si olduğuna dikkat çeken Başkan Tartan, “Göreve geldiğim ilk günden bu yana ‘Kemeraltı’ dedim, başkada bir şey demedim. Kuşaklar boyu süren meslekleri, esnafımızı yaşatmamız lazım. Ben bunun devamı için yerel yönetici olarak elimden geleni yapıyorum. Dernek olarak sizde de ricam bu çarşıda kural dışı, yönetmelik dışı hiçbir şeye izin vermemeniz. Bir AVM tanırım, Kemeraltı. Kemeraltı AVM’sini hep birlikte yaşatalım” dedi.


 
Sorunlara çözüm getirmek için yetkilerimin artması gerekir

 Kendisinden çeşitli isteklerde bulunan esnafa yetkisi dahilinde elinden geleni yaptığını ifade eden Başkan Tartan, dernek yönetiminden de bu durumu esnafa çok iyi ifade etmesini istedi. Tartan, “Yetkim dahilimde sorunlara çözüm üretmeye gayret ediyorum. Yabancı yöneticilere, devlet adamlarına Kemeraltı’nı gezdirdim. Bayramda otobüs seferleri düzenleyerek vatandaşı alışveriş için Kemeraltı’na getirdim. ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ sloganıyla alışveriş günleri düzenledik. Kitapçıklar hazırladım. Tarihi binaları restore ettim. Kemeraltı için yaptıklarım yapacaklarımın en iyi göstergesidir. Bundan sonra çözemediğimiz sorunların da üstesinden el birliği ile geleceğiz. Kemeraltı’nın sorunları bitmez. Herkes görevini bilecek. Benim ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapacakları görevler ayrı. Ben sokaklardan sorumluyum. Cadde ve bulvarlar ise Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde. Yerel yönetici olarak yetki alanımız kısıtlı. Kemeraltı’na siyasi beklentilerin ötesinde yaklaşmak gerekir. Bana ait olmayan sorunlarla bana gelen vatandaşın sorununu çözememekten yoruluyorum. Çünkü çözüm üretemiyorum. Çözüm getirmem isteniyorsa sorumluluğumun artması gerekiyor. İmkan verildiği zaman sorunlara çözüm getiririz. Bunu da halk çözer, halk ne derse o olur” diye konuştu.

 Yılbaşı alışverişe otobüs seferi

 Başkan Tartan, esnaftan ve dernek yönetiminden işportaya da kucak açmamalarını, kucak açanların da yanında olmayacağını söyledi. İşportanın vergi veren esnafa en büyük darbe olduğunun da altını çizdi. Başkan Tartan, holding sahiplerine de seslenerek, “Gelin buradan size yer verelim ve iş yerlerini burada açın. Kemeraltı AVM benim en büyük hedefim” dedi. Tartan, yılbaşı öncesinde de alışverişi canlandırmak için semtlerden otobüsle vatandaşları Kemeraltı’na getirme sözü verdi. İlyas Gönen de tüm esnafın yılbaşında yüzde 10 indirim uygulayacağını söyledi.

Başkan Tartan, Kemeraltı’nı da gezerek tek tek vatandaşlarla ve alışveriş yapan turistlerle konuştu. Onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretten çok mutlu olan esnaf, Başkan Tartan’a “Sizi çok seviyoruz. Sık sık Kemeraltı’nda görmek istiyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası