Ege Postası
Geri

Tartan’dan cezaevine dost eli

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Buca Kırıklar’da bulunan İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlü ve tutuklulara dost elini uzattı.
Tartan’dan cezaevine dost eli
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Ekim 2012 Cumartesi 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Cezalarını çekmekte olan tutuklu ve hükümlülerin Buca Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri eşliğinde yaptıkları çini tabakları alarak kader mahkumlarının eserlerine sahip çıktı. Profesyonel sanatçılara taş çıkarır nitelikte olan eserleri çok beğenen Başkan Tartan, bu tabakları özellikle yurt dışından gelen çok özel konuklarına hediye edeceğini söyledi. Çalışmaların övgüye değer olduğunu belirten Tartan, “Sevgiyle, özveriyle, büyük emeklerle yapılan her bir motif el emeği, göz nuru. Cezaevinde cezasını çeken mahkumlar zamanını sanatla ölümsüzleştiriyor ve ortaya amatör ruhla profesyonel eserler ortaya çıkarıyorlar. Katkı koyan ve üreten tüm hükümlü ve tutuklu arkadaşlarımızın eline sağlık. Ben de çorbada tuz misali onların bu emeklerine dost eli uzatmak istedim” dedi.

Cezaevi yetkilileri, Buca Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitimle tutuklu ve hükümlülerin günde 8 saatlerini sanata ayırdıklarını belirterek,  çini kursu dışında tutuklu ve hükümlülere cam boncuk, ahşap teknolojileri, resim, İngilizce, bilgisayar ve kuaförlük kursu da verildiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası