Ege Postası
Geri

Taşeron baskısı arttı, sendikalı çalışanlar ayaklandı

İzmir’de elektrik dağıtım işini üstlenen GEDİZ EDAŞ’ta çalışan personelin yaşadığı sıkıntılar bitmek bilmiyor. DİSK’e bağlı sendikalardan ENERJİ-SEN’de örgütlü bulunan yaklaşık 400 personel, taşeron tehlikesi nedeni ile işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, geçtiğimiz haftadan bu yana yaklaşık 30’un üzerinde çalışanın işten çıkartılması sonucu emekçiler sokaklara döküldü. GEDİZ A.Ş. Müdürlüğü önüne yürüyen sendikalı çalışanlar, haksız gerekçelerle işten çıkartmalar devam ettiği takdirde, iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurarak, İzmir’in karanlığa gömüleceği uyarısında bulundu.
Taşeron baskısı arttı, sendikalı çalışanlar ayaklandı
Haberler / İzmir
19 Kasım 2013 Salı 19:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova Ağaçlıyol’daki Sanayi Metro Durağı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup şarkılar ve sloganlar eşliğinde GEDİZ A.Ş. Müdürlüğü önüne yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK’E bağlı Enerji-Sen’de örgütlü bulanan GEDİZ EDAŞ çalışanlarının eylemine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Birleşik Metal İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, TMMOB İKK Sekreteri Ferdan Çiftçi, Genel-İş Sendikası temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, Ege Üniversitesi Öğrenci Kolektifi, Halk Evleri temsilcileri ve DİSK’te örgütlü bulunan diğer iş yeri temsilcileri katılım gösterdi. Diğer yandan, hak arayan emekçilere destek vermek amacıyla yürüyüşe katılan İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri orkestra eşliğinde eyleme renkli bir destek verdi.

“BURAYI İŞGAL VE DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRİRİZ”

GEDİŞ EDAŞ önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ağır koşullar altında çalışan emekçilere “Yiğit GEDİZ A.Ş. çalışanları” diye seslenerek şöyle devam etti; “İyi ki varsınız, iyi ki örgütlendiniz. Bize dayatılan yeni çalışma sistemi ile birlikte dayatılmaya çalışılan taşeronlaşmaya ve sendikasız çalışmaya kesinlikle hayır diyoruz ve sizlerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Burada yalnız değilsiniz, DİSK’e bağlı 20 bin çalışan da sizinle birlikte. 27 Kasım tarihinde DİSK Genel Başkan’ımız ve Genel Sekreter’imiz de buraya gelerek sizlere görüşecek. İşten çıkartmalar, taşeronun baskısı aynı şekilde devam eder, sendikal örgütlenme önündeki engellemeler kalkmaz ise ve eğer önümüzdeki haftaya kadar bir gelişme sağlayamazsak, biz DİSK’e bağlı şubeler ile birlikte burayı işgal ve direniş alanına çeviririz” diye konuştu.


İŞ BIRAKMA SÖZÜ VERDİLER

Anayasal haklarını kullandıklarını belirterek, şirket yönetiminin örgütlü gücü hiçe saymaması konusunda uyarıda bulunan GEDİZ A.Ş. emekçileri ise, taşeron baskısına karşı zorla sözleşme imzalamaya karşı olduklarını belirterek işten çıkartılmalara tepki gösterdi. ENERJİ-SEN’de örgütlü emekçiler adına basın açıklamasını okuyan Murat Akkendir, “Biz düşük ücret değil, insanca yaşayacak ücretler istiyoruz. Taşeron buyruğu altında çalışmak değil, güvenceli bir iş istiyoruz. İş güvenliğimiz için önlemlerin arttırılmasını istiyoruz. Mücadelemiz sürüyor, sürmeye de devam edecek. Eğer bir kişi daha haksız gerekçeler ile işten çıkartılırsa iş bırakma eylemi yapmaya söz veriyoruz. Biz bugün buraya mesaideki arkadaşlarımız çağırmadık. Geniş çaplı bir eylem yapsaydık, İzmir’i karanlığa boğabilirdik. Biz bu sendikanın bayrağını GEDİZ A.Ş.’de sallandıracağız. Yolumuz açık olsun” diyerek işçilere seslendi.

ŞİRKET YÖNETİMİ VE SENDİKA SON KEZ GÖRÜŞECEK


Yürüyüş sırasında ve basın açıklaması boyunca “Ya hep beraber, ya hiçbirimiz”, “At bakalım, at bakalım, işçiyi at bakalım”, “Taşeronuz, örgütlüyüz, güçlüyüz”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları atan emekçiler, yapılan basın açıklamasının ardından halaylar ve türküler eşliğinde eylemlerine devam ederken, şirket yetkililerinden gelen bilgiye göre, işten çıkartılan personel ile ilgili olarak sendika temsilcilerinin ve şirket yönetiminin önümüzdeki günlerde bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası