Ege Postası
Geri

Taşeron işçiler de sendikalı olacak

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, kamuda şirket elemanı olarak çalışan taşeron işçilerin de sendika üyesi olabileceğini söyledi.Zararsız, yaptığı açıklamada yasalarda yapılan değişiklikle kamuda çalışan...
Taşeron işçiler de sendikalı olacak
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, kamuda şirket elemanı olarak çalışan taşeron işçilerin de sendika üyesi olabileceğini söyledi.

Zararsız, yaptığı açıklamada yasalarda yapılan değişiklikle kamuda çalışan taşeron işçilere de artık sendika üyesi olma yolu açıldığını kaydetti. Başkan Zararsız, "Belediyelerde çalışan ve diğer kamu dairelerinde taşeron firmalarda çalışan işçiler de sendikaya üye olabilir. Sendikaların görevi üyelerinin hakkını hukukunu korumak kollamaktır." dedi.

Hizmet İş Sendikası olarak kendilerinin de her zaman çalışanların yanında olduklarını, işçilerin sorunlarının çözümü noktasında işverenlerle diyalog içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Zararsız, "Sendika olarak belediyelerde çalışan işçilerimiz sendikamızın üyesidir. Bu kapsamda bizler de her zaman üyelerimizin hakkını savunup onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Yasalarda yapılan değişiklikle bundan sonra belediyelerde iş alan taşeron firmalarda çalışan işçiler de sendikaya üye olabilecekler. Bu firmalarla toplu sözleşme imkanları doğacak. Toplu sözleşme yapılırken de firmaların bütçeleri göz önünde tutularak taşeron firmalar da mağdur edilmeyecek. Burada hem işçinin hem de iş verenin hakkı korunmuş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası