Ege Postası
Geri

Taşı toprağı altın Çiğli!

Çiğli'de Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından satış kapsamına alınan boş arsaya özel imar değişikliği yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanan imar değişikliği kapsamında 400 metrekarelik boş arsa konut yatırımlarına açıldı. Boş arsaya özel imar çıktı
Taşı toprağı altın Çiğli!
Haberler / İzmir
30 Haziran 2017 Cuma 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Maliye tarafından İzmir'de atıl durumda bulunan kamu arazileri bir bir satılmaya devam ediyor. Defterdarlık tarafından belirlenen ve özelleştirme kapsamına alınan arazilerde yapılan imar değişikliklerinin ardından satılan kamu arazilerine bu sefer bir yenisi de Çiğli'de eklendi.

KAMU ARAZİSİ RANTA AÇILDI

Çiğli ilçesinin Balatçık Mahallesi'nde yıllardır hayvan ağılı olarak kullanılan ve akıbeti merak konusu olan devlet arazisi konut yatırımlarına açıldı. Uzun yıllar önce belediye tarafından sağlık tesisi yapılması planlanan ancak daha sonra özelleştirme kapsamına alınan kamu arazilerinde kritik bir imar değişikliğine gidildi.

ÖZELLEŞTİRME İSTEDİ, BELEDİYE ONAYLADI

Alana özel düzenleme yaparak parsel bazında imar değişikliğine giden Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait toplam 34 bin 549 metrekare büyüklüğündeki devlet arazisini imara açtı. Yapılan planlama kapsamında yüzde 59'u inşaata açılan kamu arazisinin kalan kısmı park ve yol ilan edildi. Anayola cepheli durumda bulunan ve çevresinde toplu konut inşaatlarının yükseldiği arazinin satışı öncesinde gerçekleşen bu kritik imar değişikliğiyle birlikte bölgenin yoğunluğu da artmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkartılan imar değişikliği kapsamında söz konusu taşınmazın değeri katlanarak artarken, satış öncesi rant tartışmalarını da beraberinde getirdi.

DEVLET KİRAYA, ARSALAR SATIŞA!

Kent genelinde sayısız kamu arazisi yapılan imar değişikliklerinin ardından bir bir satılırken; kaymakamlık, il müdürlükleri, valilik birimleri, çeşitli devlet kurumları, eğitim ve sağlık kurumları ise halka daha sağlıklı hizmet verebilmek için yeni bina aramaya devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası