Ege Postası
Geri

Taylandlı Bakan, Türk girişimcilerden eğitimde daha fazla yatırım istedi

Tayland’daki Türk okulunun uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri, Tayland Bilim ve Teknoloji Bakanı Peerapan Palusuk’u makamında ziyaret etti. Bakan Palusuk, Türk girişimcilerden ülkesinde eğitim alanında daha fazla yatırım...
Taylandlı Bakan, Türk girişimcilerden eğitimde daha fazla yatırım istedi
Haberler / Dünya
29 Ağustos 2013 Perşembe 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tayland’daki Türk okulunun uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri, Tayland Bilim ve Teknoloji Bakanı Peerapan Palusuk’u makamında ziyaret etti. Bakan Palusuk, Türk girişimcilerden ülkesinde eğitim alanında daha fazla yatırım yapmalarını istedi.

Tayland'daki Türk okulları, başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Tayland'da bulunan Chindamanee (Elmas Koleji), Siriwat (Onur Koleji), Wichai ( Fatih Koleji), Pan-Asia Uluslararası Koleji öğrencileri, ülkelerini uluslararası yarışmalarda temsil etmeye devam ediyor.

Türk okulu öğrencileri ve yöneticileri, Bilim ve Teknoloji Bakanı Peerapan Palusuk'u makamında ziyaret etti. Bakan Palusuk, Tayland’ı uluslararası olimpiyatlarda temsil eden öğrencilerle tanışarak, aldıkları ödüller ve gittikleri ülkeler hakkında sorular sordu.

Tayland'daki Türk okullarının bağlı bulunduğu Marmara Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ufuk Civelek, Taylandlı Bakan’a eğitim alanında yapacakları yenilikler hakkında bilgi. Ayrıca el yapımı çini tabak hediye etti.

Bilim ve Teknoloji Bakanı Peerapan Palusuk, ziyarette yaptığı konuşmada, “Ben Tayland'daki Türk okullarının öğrencilerini tebrik etmek istiyorum. Burada öğrencilerin değişik ülkelerden madalya aldığını görüyoruz. Bu da Türk okullarında verilen eğitimin iyi olduğunu gösteriyor.” dedi. Türk eğitim sisteminin başarılı olduğuna değinen Bakan, öğrencilerin iyi fırsatlar elde edebileceklerini belirtti.

Tayland olarak tüm yatırımcılara kapılarının açık olduğunu ifade eden Bakan, Türk girişimcilerinin eğitim alanında daha çok yatırım yapmaları gerektiğini kaydetti.

Marmara Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yardımcısı Ömer Faruk Karaçam, ziyaret ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Tayland'daki 4 Türk okulunun başarılarını Bakan'a anlattıklarını anlattı.

Tayland’daki Türk okulları, yaptığı hizmetler ve başarılarından dolayı, Tayland'ın en önemli ödülü olan "Kral Ödülü"ne birden fazla kez laik görüldü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası