Ege Postası
Geri

Tedbirler sonuç verdi: Buca’nın koronavirüs haritası yenilendi

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’nın koronavirüs haritasını paylaşarak tedbirlerin işe yaradığını ve Buca’nın “çok riskli bölge” konumundan, “orta riskli bölge” konuma düştüğünü söyledi.
Tedbirler sonuç verdi: Buca’nın koronavirüs haritası yenilendi
Haberler / İzmir
23 Aralık 2020 Çarşamba 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye mart ayından bu yana koronavirüsle mücadele ediyor. Mart ayından 1 haziran’a kadar uygulanan genel karantina döneminde vaka sayılarında düşüş yaşanmış ancak normalleşmeyle birlikte vaka sayıları yeniden artmaya başlamıştı.

İzmir’de ekim ayında başlayan vaka artışı özellikle 30 Ekim’de meydana gelen deprem ile birlikte kritik seviyelere ulaşmış ve İzmir’in koronavirüs haritası kırmızıya boyanmıştı.

Artan koronavirüs vakalarına karşı kasım ayı ile birlikte bölgesel ve ulusal birtakım tedbirler hayata geçirilmişti.

Dün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’deki vaka sayılarında son bir haftada yüzde 30 düşüş olduğunu açıklamıştı.

Bakan koca’nın açıklamasının ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’nın 11 Kasım ve 23 Aralık koronavirüs haritalarını paylaştı.

Haritada bir ay önce tamamen kırmızıya boyanmış olan Buca, çok riskli bölgeden orta riskli bölge konumuna düştüğü görüldü.

Başkan Kılıç, güzel haberi, “Kararlı mücadelemiz sonuç vermeye başladı. Buca, koronavirüs yoğunluk haritasındaki “çok riskli bölge” konumundan, “orta riskli bölge” konuma düşmeyi başardı. Haydi Buca! Maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zamankinden daha sıkı uyarak tüm kentimizi maviye boyayalım” ifadeleriyle paylaştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası