Ege Postası
Geri

Tehdit, gasp, bıçaklama yaralama cezasız kalmadı

İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde, nikahsız yaşadığı ancak dayaktan bıkıp kendisinden ayrılma kararı alan bir çocuğunun annesi 42 yaşındaki Y.B.'yi tabancayla rehin alan, 1 kişiyi yaralayan, taksi gasp ederek 45 kilometre kaçan, sığındığı otelde polis müdürünü yaralayan 35 yaşındaki Yılmaz Kudret Taril, 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Tehdit, gasp, bıçaklama yaralama cezasız kalmadı
Haberler / 3. Sayfa
24 Mart 2013 Pazar 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yılmaz Kudret T., geçen temmuz ayında sürekli dövdüğü gerekçesiyle kendisinden ayrı yaşamaya başlayan ve barışma isteğine her seferinde karşı çıkan bir çocuğunun annesi Y.B.’nin sahibi olduğu 8061 Sokak'taki spot eşya mağazasına gitti. Burada kendisini engellemeye çalışan işyeri ortaklarından Ercan Akın’ı da sevgilisiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla ayağından tabancayla vurup yaralayan Yılmaz Kudret T., barışma teklifinin bir kez daha kabul edilmemesi üzerine Y.B.’yi rehin aldı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi işyerine gönderildi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Taril, başına silah dayayarak işyerinden çıkarttığı Y.B.’yi, gasp ettiği taksiye zorla bindirdi. Polisin uyarılarına rağmen Y,B,'ni öldürmekle tehdit ederek yolu açtıran Taril, daha sonra arkasında polis araçları olduğu halde 45 kilometre uzaklıktaki Aliağa İlçesi'ne gitti. Burada da Hükümet Caddesi üzerindeki av malzemeleri satan işyerinden pompalı tüfek gasp eden Yılmaz Kudret Taril, hemen üstündeki otele girdi.

İKNA EDEN POLİS MÜDÜRÜNÜ YARALADI

Aliağa’da da Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı ve bir yakınının çabaları sonrasında elindeki pompalı tüfek ve tabancayı teslim eden Yılmaz Kudret T., bu kez belinden çıkardığı bıçağı tekrar Y.B.’nin boğazına dayadı. Bir süre sonra da üzerine atlayan Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı’yı bacağından bıçaklayan Taril, diğer polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Polise mukavemet, hırsızlık, göçmen kaçakçılığı, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet gibi suçlardan 25 kaydı bulunun Yılmaz Kudret T.’in, 12 yıl önce birahanede çalışan Y.B. ile birlikte yaşamaya başladığı belirtildi. Y.B.'nin sık sık gördüğü şiddete daha fazla dayanamayıp ayrılık kararı verdiği de ortaya çıktı.

27 YIL CEZA ALDI

İzmir- Aliağa arasında seri dehşet yaşatıp işlediği suçlardan çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yılmaz Kudret T. hakkında, Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 'Cinsel saldırı amaçlı hürriyeti tahdit' ile iki ayrı gasp, tabancayla yaralama, bıçakla görevi başındaki memuru yaralama, tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarından yargılanan T., toplam 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası