Ege Postası
Geri

Tehdit pahalı, dayak ucuz

Öğrencisini tehdit eden ve döven öğretmene ‘tehdit’ suçundan, ‘yaralama’dan aldığından daha yüksek ceza verildi. Her iki ceza da ertelendi.
Tehdit pahalı, dayak ucuz
Haberler / Genel
7 Kasım 2015 Cumartesi 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İSTANBUL Kadıköy’de İntaş İmam Hatip Lisesi öğrencisi A.S. (17) iki arkadaşıyla okula geç geldi. Öğrencilere, “Geç kâğıdı alsanız bile sizi yok yazacağım” diyen öğretmen S.P. (37), A.S.’nin “Herkesin kâğıdını kabul ediyorsunuz, bize niye bunu yapıyorsunuz” demesine sinirledi. İddiaya göre S.P., A.S.’yi yumrukladı, küfür etti ve “Seni buraya gömerim” diye tehdit etti. Öğretmen hakkında, yaralama, tehdit ve hakaretten dava açıldı.


HKİM: CEZA ORANTISIZ

Davanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Nuh Hüseyin Köse, dayağa verilen ceza, tehtide verilen cezadan az olduğu için ‘Orantısızlık’ gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusunda bulundu. Anayasa Mahkemesi, itiraza ilişkin talebi reddetti. Bunun üzerine mahkeme, öğretmen S.P.’yi, öğrencisini tehdit etmekten 5 ay hapis cezasına, ‘dövmek’ suçundan ise 3 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Her iki ceza da ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası