Ege Postası
Geri

Tekstilde grev sona erdi

Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türkiye genelinde başlattıkları grevin sona erdiğini açıkladı. Irgat, “Sendikamızın olmazsa olmaz hükümleri ikramiye, kıdem zammı, fazla mesai...
Tekstilde grev sona erdi
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türkiye genelinde başlattıkları grevin sona erdiğini açıkladı. Irgat, “Sendikamızın olmazsa olmaz hükümleri ikramiye, kıdem zammı, fazla mesai ve ücret zammı maddeleri talep ettiğimiz şekilde sonuçlanmıştır.” dedi.

İşverenlerle gerçekleştirilen toplu sözleşmelerle ilgili açıklama yapan Irgat, 15 Ağustos'ta başlattıkları ve 30 iş yeri ile işletmeyi ilgilendiren grevin dün akşam sonuçlandığını belirtti. Görüşmelerde 30 ayrı işvereni ilgilendiren toplu sözleşmeye imza attıklarını ve bir hayli zorlandıklarını anlatan Irgat, “Olmazsa olmaz hükümler olan ikramiye, kıdem zammı, fazla mesai ve ücret zammı maddeleri talep ettiğimiz şekilde sonuçlandı. Buna bağlı olarak da 12 bin çalışan iş yerlerinde üretime başladı." diye konuştu.

İşverenlerle aralarında uyuşmazlık konusu olan 72 günlük ikramiyelerin 120 güne çıkarıldığını belirten Irgat, 1 Nisan 2013-31 Mart 2016 tarihleri arasında yürürlükte kalacak olan 23. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi ile üyelerin kıdemlerine göre her bir çalışma yılı için 7 lira kıdem zammı ekleneceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası