Ege Postası
Geri

Tencerelerine kavuşan mahkumlar Ramazan’a hazır

Almanya'da Geldern Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Müslüman mahkumların sahur için tencere talebi karşılandı. Tencereleri teslim alan hapishane papazı Hans-Gerd Paus, hapishanedeki birçok gencin dine dönerek unutulmuşluk ve yalnızlık karşısında...
Tencerelerine kavuşan mahkumlar Ramazan’a hazır
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Geldern Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Müslüman mahkumların sahur için tencere talebi karşılandı. Tencereleri teslim alan hapishane papazı Hans-Gerd Paus, hapishanedeki birçok gencin dine dönerek unutulmuşluk ve yalnızlık karşısında güç topladığını söyledi. Mahkumların ailelerine ve yakınlarına seslenen papaz, “Çoğu genç unutulmaktan dertli.” dedi.

Kendilerine özel olarak tahsis edilen ibadethanede namazlarını kılma imkanına kavuşan mahkumlar, Ramazan ayında da oruç tutmak için bazı isteklerde bulunmuştu. Haber üzerine Krefeld’de uzun yıllardır hizmet veren Hatex firması, mahkumların istediği tencereleri verebileceklerini bildirdi. Hatex yöneticilerinden Hüseyin Asan, 25 adet tencereyi, Geldern Hapishanesi Papazı Hans Gerd-Paus’ a teslim etti.

MAHKUMLAR KONSERVE KUTULARINDA YEMEK PİŞİRİYORDU

Haftanın altı günü sekiz saat hapishanede din görevlisi olarak çalışan Paus, geçtiğimiz yıllarda da mahkumlar için kilisenin kasasından aldığı paralarla tencere aldığını belirterek, “Mahkumlar yemeklerini burada zor şartlar altında, konserve kutularında pişiriyordu. Müslüman mahkumlar için yemekhanede akşamdan iftarlık yemekleri yarı pişmiş olarak kendilerine verilecek. Mahkumlar kendilerine verdiğimiz ocaklarla ve yeni tencereleriyle koğuşlarında yemeklerini pişirme imkanına sahip olacak. Bu şekilde sahurda da sıcak yemek yeme imkanına sahip olacaklar.” diye konuştu.

HAPİSHANEDE DİNE DÖNENLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Her gün onlarca mahkumla görüştüğünü belirten Katolik Papaz Paus, ”Mahkumlar benimle her saat görüşebiliyor. Bana her türlü soru yönelten mahkumların arasında çok sayıda Müslüman mahkum da var. Çoğu genç unutulmaktan dertli. Aileleri onları mutlaka arasın, unutmasınlar.” dedi. Yalnızlık ve unutulmuşluğun mahkumları ümitsizliğe ittiğini belirten Paus, "Birçok genç burada dine dönüyor. Ailelerinden daha önce almış oldukları ve zamanla körlenmiş olan dini bilgilerini burada tekrar hayata geçiriyorlar. Bu onlara güç veriyor.” şeklinde konuştu.

Geldern Hapishanesi’nde iki yıldan 34 yıla kadar farklı sebeplerde hüküm giyen insanların olduğunu dile getiren Paus, “Buradan çıkan mahkumlar şayet aileleri ve yakınları tarafından sahip çıkılmazlarsa, daha kötü olaylar yaşayıp yeniden buraya düşebilirler. Bütün mahkum yakınları suçları ne olursa olsun yakınlarını ziyaret etsinler, onları yalnız bırakmasınlar.” tavsiyesinde bulundu. Paus, mahkumlarla beraber bütün Müslümanların Ramazan ayını tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Hatex firma yetkililerinden Hüseyin Asan da “9 metrekarelik tek kişilik koğuşlarda mahkumlar ömürlerini geçiriyor. İnsanlar buralara düşmeden önce önlemlerini almalıyız. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası