Tire Devlet Hastanesi dijitalleşti
İZMİR'in Tire İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinin tamamının dijital ortamda yapılıp, takip edildiğini gösteren ‘Stage 7' seviyesine ulaşan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise dördüncü hastanesi oldu. Türkiye'de birinci, Avrupa'da dördüncü oldu
Tire Devlet Hastanesi, Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından verilen 'Stage 7' belgesini almaya hak kazandı. 2014 yılının Mayıs ayında Stage 6 belgesi alan hastane yönetimi, 3 ay sonra sağlıkta en üst kademe olan Stage 7 belgesi için başvuruda bulundu. Uluslararası Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu'na yapılan başvurudan yaklaşık 1.5 yıl sonra 11 Şubat tarihinde Tire Devlet Hastanesi'ne gelen 7 kişilik HIMSS heyeti gerçekleştirdikleri incelemelerde yoğun bakım ünitelerindeki karar destek sistemlerinde belirlenen bazı eksikliklerin giderilmesini istedi. Bunun üzerine hastane yönetimi Tire'deki işadamlarından maddi yardım isteyerek, ikinci ve nihai incelemeye kadar söz konusu eksikliklerin giderilmesi için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından 2 milyon TL, hastane döner sermayesinden ise 1.5 milyon TL harcanarak 'kapalı döngü ilaç sistemi' kuruldu. Diğer eksiklikler için işadamları ile kuruluşların desteğiyle yaklaşık 200 bin lira toplandı. Yapılan tüm denetimlerden başarıyla geçen Tire Devlet Hastanesi, Stage 7 belgesine sahip Türkiye'de ilk hastane unvanına kavuştu.
Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, "Belgemizi, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve tüm hastane yöneticilerinin de katılacağı bir törenle 26- 27 Mayıs tarihinde İstanbul'da alacağız. HIMSS tarafından 3 yılda bir denetlenip, dünyada sağlık alanında yenilikleri takip edip uygulayacağız. Ayrıca, hastanemizde yurt dışından sistemi görüp incelemeye gelecek birçok yabancı heyeti ağırlayacağız. Bu hem ülkemiz hem de hastanemiz açısından büyük bir onur ve tanıtım olacak" dedi.
Başhekim Fatih Hayali, hastanedeki tüm monitör ve solunum cihazı verilerinin dijital ortama aktarıldığını belirterek, 'Tansiyon' (düşük/ yüksek), 'Nabız' (düşük/ yüksek), 'Kan Oksijenasyon Düzeyi' (düşük), 'Solunum Sayısı' (düşük/yüksek), 'Solunum Cihazında Oluşan Yetersiz Solunum' ve 'Doktor-Hemşire Alarm ve Karar Destek' sistemleri oluşturulduğunu açıkladı.(DHA)